Turismul virtual: cum arată călătoriile în timp de pandemie

De Unica.ro, pe

Odată cu pandemia, turismul a trebuit să se reorienteze și să se plieze în funcție de noua normalitate, astfel apărând conceptul de turism virtual.

Gigantul american Amazon a lansat o nouă platformă, numită Amazon Explore, ce promovează ideea de turism virtual. Acolo, oamenii au acces la tururi virtuale în direct, conduse de ghizi și experți în domeniul, după cum arată Geekwire, citat de Libertatea. Totodată, turiștii virtuali au posibilitatea de a cumpăra de la distanță suvenire.

Amazona lucra la proiectul de față încă dinainte de pandemie. Patroana firmei canadiene HQ Tourism Services, Hongying Tang, a povestit cum a fost contactat de Amazon în noiembrie 2019 de cei de la Amazon. Pe atunci nu vedea justificarea acestui serviciu. După ce a văzut impactul pandemiei asupra afacerii, a devenit interesată de Amazon Explore.

O sesiune turistică pe această paltformă durează între 35 de minute și o oră, costurile variind între 10 și 200 de dolari. Filmările sunt făcute de persoana care ghidează transmisiunea, dar vor urma și tururi de realitate virtuală. Dacă un turist virtual vrea să vadă o anumită clădire în timpul turului, ei trebuie doar să dea click pe ea. Totodată, ei pot declanșa și o cameră, pentru a face poze, conform Libertatea.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter