Un bebeluș din China s-a născut la patru ani de la moartea părinților

De Oana Savin, pe Ultimul update Joi, 12 aprilie 2018, 19:28
Un bebeluș din China care a fost adus pe lume de o mamă surogat, s-a născut la patru ani după ce părinții săi biologici au murit într-un accident de mașină.

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/pasalau1.dev.unica.ro/site/wp-content/themes/unica-clean/functions.php on line 235

Potrivit BBC News, cuplul își înghețase câțiva embrioni viabili și voia să aibă un copil prin fertilizarea in vitro. După accidentul fatal din 2013, părinții celor doi soți au dus o adevărată bătălie legală pentru a li se permite să utilizeze embrionii și au reușit în cele din urmă să câștige dreptul în instanță.

Citește și: O viitoare mămică arată ce înseamnă să fii supusă procesului de fertilizare în vitro

În decembrie 2017, o mamă surogat a adus pe lume primul copil al cuplului decedat.

Acesta este un caz fără precedent la nivel mondial, ce ar putea duce la o reglementare mai clară a modului în care pot fi folosiți embrionii în cazul decesului.

Citește și: Cazul femeii care a rămas însărcinată în timp ce era deja însărcinată

Chiar și după ce au obținut dreptul de a utiliza embrionii, bunicii bebelușului au mai avut de trecut peste câteva obstacole precum găsirea unei mame surogat, practică ilegală în China. Ei au reușit, până la urmă, să găsească o femeie în Laos care a acceptat să poarte sarcina.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!