Vacanţe şi tradiţii de Paşte în România

De Avantaje.ro, pe Ultimul update Joi, 27 mai 2021, 10:54

Sărbătoarea Paştilor cunoaşte, în multe zone ale ţării, obiceiuri populare, repetate de veacuri şi menite să aşeze, cu gesturi ale bucuriei, lumina creştină în sufletele noastre. Alege din vreme, dintre sugestiile noastre, destinaţiile perfecte pentru sejurul tău tradiţional.
BUCOVINA
De oriunde ai porni şi oriunde te vei opri, vei afla colţuri unice, locuri netrecute pe ghidurile turistice, mâncare românească tradiţională proaspătă şi gustoasă şi vei face o baie de spiritualitate în lumina marilor mânăstiri ortodoxe.

Voroneţul, Suceviţa, Humor, Putna, Moldoviţa… Un sejur printre locuri fascinante: Muzeul Oului din Vama (peste 3000 de ouă încondeiate şi sculptate), dar şi cel de la Moldoviţa, apoi Festivalul de la Ciocăneşti, atelierele de olărit ale familiei Mogopat din Marginea şi Colibaba din Rădăuţi ori târgurile din Boroaia şi Dolheşti. (carta.ro/cazare-bucovina). Ce trebuie sa stii despre albastrul de Voronet!
În Bucovina se cere ca la Denia celor 12 Evanghelii din Săptămâna Patimilor, să mergi cu o sfoară nouă, pe care se face câte un nod, după citirea fiecărei Evanghelii.
Credinţa veche spune că sfoara cu cele 12 noduri este vindecătoare şi este leac împotiva febrei la copii şi adulţi.
Vezi mai multe vacanţe de Paşte pe avantaje.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter