Valentine’s Day. Cele mai romantice destinații de vacanță

De Oana Dinu, pe
Iubirea merită celebrată zi de zi, nu doar de Valentine's Day, dar nu avem mereu timp pentru asta. Luna februarie este totuși una specială, în care poți evada împreună cu persoana iubită în locuri de poveste. Iată care sunt cele mai romantice destinații de vacanță.

Mulți români spun că sărbătorile importate, cum este cea de Valentine’s Day, nu au nicio valoare, dar într-o lume tot mai agitată, în care responsabilitățile vin de-a valma peste noi, este bine să avem măcar o zi care să ne amintească că iubirea noastră merită celebrată și în care să ne bucurăm din plin de tot ce simțim pentru persoana de lângă noi. Sau să ne facem bagajele și să mergem împreună până la capătul lumii.

Valentine’s Day. Cele mai romantice destinații de vacanță

Nu, nu este doar o metaforă sau o promisiune de îndrăgostiți. Chiar puteți ajunge la capătul lumii împreună de Valentine’s Day. Mai exact, în Ushuaia, cel mai sudic oraș al lumii, situat în Țara de Foc, Argentina, la doar 1000 de km de Antarctica.

Nu este o locație clasică, dar pentru cuplurile care adoră natura și aventurile, traversarea strâmtorii Magellan, excursiile cu barca sau catamaranul pe canalul Beagle, unde se pot vedea pinguinii, tururile în Parcul Național Tierra del Fuego, excursiile la Ghețarul Martial sau plimbările cu “trenul de la capătul lumii”, sunt cu siguranță atracții turistice care nu trebuie ratate.

ushuaia, valentine's day, cele mai romantice destinatii de vacanta

Una dintre cele mai romantice destinații de vacanță este și Verona, orașul iubirii și al poveștii de dragoste eternă dintre Romeo și Julieta, celebrele personaje din opera lui Shakespeare. Nu doar pentru casa cu faimosul balcon în care cei doi tineri și-au jurat iubire veșnică merită să vă gândiți la un city break de Valentine’s Day aici, ci pentru toată atmosfera învăluită în romantism din Verona. Aveți ocazia să vă bucurați de delicioasele preparate culinare veroneze și de istoria bogată a orașului. Dacă nu l-ați văzut până acum, filmul „Scrisori către Julieta” ar putea să vă inspire.

verona, valentine's day, cele mai romantice destinatii de vacanta din lume

Dublin, capitala Irlandei, poate fi, de asemenea, una dintre cele mai romantice destinații de vacanță. O plimbare pe Aleea iubirii, printre obiectele de artă stradală realizate în formă de inimă, este o amintire de neuitat pentru orice cuplu de îndrăgostiți. Dacă sunteți mai puțin convenționali și nu vreți neapărat să aveți parte de o cină romantică clasică, puteți alege să savurați o bere irlandeză într-unul dintre barurile din centrul orașului.

dublin, valentine's day, cele mai romantice destinatii de vacanta

Viena este întotdeauna mai frumoasă în doi. În orașul muzicii simți că respiri iubire, chiar dacă nu se află printre destinațiile celebre când vorbim de Valentine’s Day. Străzile orașului, frumusețea arhitecturală a clădirilor, arta și istoria se împletesc perfect cu pașii îndrăgostiților. Pimbările cu trăsura, restaurantele cochete și mâncarea vieneză sunt de asemenea parte din atmosfera romantică. Un oraș care păstrează încă izul imperial al vremurilor de demult.

viena, valentine's day, cele mai romantice destinatii de vacanta

În evul mediu, un alt oraș era mai puternic dezvoltat și mai înfloritor decât Viena, spre nemulțumirea Casei de Habsburg: Praga. Supranumit „orașul de aur” sau „orașul celor o sută de clopotnițe”, capitala Cehiei este un loc aparte pe harta Europei. Una dintre cele mai romantice destinații de vacanță de Valentine’s Day este o adevărată încântare pentru iubitorii de artă și frumos. Centrul vechi, muzeele, podurile, teatrele, galeriile, palatele, castelele și arhitectura clădirilor sunt câteva dintre atracțiile turistice ale orașului de pe râul Vltava.

praga, valetine's day, cele mai romantice destinatii de vacanta

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter