Vremea ANM. Cod portocaliu de furtună pentru 25 de județe

De Oana Dinu, pe Ultimul update Joi, 27 iunie 2019, 15:09
Vremea trece de la o extremă la alta, iar ANM a emis un cod portocaliu de furtună pentru 25 de județe din România și un cod galben pentru alte 7 județe. 

Dacă în ultimele zile am avut parte de caniculă, meteorologii anunță că urmează o perioadă în care vântul va avea intensificări puternice, cu rafale ce vor avea în general 80 – 100 km/h. Vor fi vijelii, frecvente descărcări electrice și averse torențiale începând de astăzi și până mâine, 28 iunie, la ora 1.00. Zonele vizate sunt Moldova și Maramureș, Transilvania, Crișana și local în Banat și nord-estul Munteniei.

„Îndeosebi în nord-vestul teritoriului se va semnala grindină de dimensiuni medii și mari, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp” preciează ANM.

Vremea ANM. Cod Galben pentru 7 județe

În intervalul 27 iunie, ora 20 – 28 iunie, ora 01, ANM a emis și un cod galben pentru mai multe regiuni. În zona Dobrogei, local în Muntenia și Banat, dar și în nordul Olteniei vor fi perioade în care vor avea loc manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Vântul va avea unele intensificări, vor fi vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și posibil grindină. 

Vremea ANM în București

Astăzi și mâine, în București cerul se va înnora treptat. După miezul nopții, vântul va avea unele intensificări ce pot ajunge la 45 – 55 km/h. Vor fi descărcări electrice și averse, posibil cu caracter torențial. Minimele în această zonă se vor încadra între 19 și 20 de grade.

Pe parcursul zilei de vineri și până sâmbătă, 29 iunie, la ora 9, valorile termice vor fi în scădere față de zilele precedente, astfel că vremea va deveni normală din punct de vedere termic, anunță specialiștii ANM.

Cerul va fi temporar noros și vor fi perioade în care vor cădea averse, însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla moderat pe timp de zi, iar maximele se vor încadra între 28 și 29 de grade. Minima va coborî până la 15 – 17 grade Celsius.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter