Terapia prin dans

De Monica Cismaru, pe

Citeşte în numărul de aprilie al revistei Unica despre una dintre cele mai la modă modalităţi de cunoaştere şi dezvoltare personală- terapia prin dans. Articolul integral poate fi găsit în revista UNICA, pe piaţa din 23 martie!
Dansul nu e numai o modalitate de manifestare socială, de manifestare a calităţilor fizice, prin care îmbini mişcările corpului cu muzica. Nu toată lumea ştie şi vrea să danseze, dar toţi pot face terapie prin dans. Aşa, poţi scăpa de multe angoase, te poţi cunoaşte mai bine pe tine însuţi şi-ţi poţi exprima trăiri pe care nu ştii cum să le traduci celorlalţi , pentru că tu însuţi nu eşti foarte familiarizat cu ele.
Pentru a înţelege mai bine ce este exact terapia prin dans, în ce constă, cine o „predă“, am stat de vorbă cu trei specialiste:  Irina }epuru, psihoterapeut  şi specialist în terapii verbale (www.dansdiscovery.ro; are numeroase formari în dans-terapie, toate obţinute la cursuri din străinătate, doarece în România nu este acreditată aceasta profesie încă), Cristina Lilienfeld,  coregraf şi consilier psihologic (www. cursuridanscontemporan.ro) şi Iulia Dibu, instructor de dans, specialist în nutriţie şi jurnalism medical (Madness Dance  – cursuridans.com).
„Dansul ca terapie presupune uzul psihoterapeutic al mişcării pentru atingerea integrităţii emoţionale, cognitive, fizice şi sociale a persoanei. Se numeşte dans-terapie în ideea în care mişcarea pe muzică este de cele mai multe ori definită ca dans. Dar este o mişcare liberă, de exprimare de sine, ce nu ţine de talent sau de tehnica mişcării“, explică Irina Ţepuru.
„Terapia prin dans este o forma de psihoterapie care foloseste miscarea pentru a imbunatatii starea emotionala, cognitiva, comportamentul si evident si starea fizica a clientilor sai. Se bazeaza pe teorii conform carora exista o legatura directa intre emotie si miscare iar orice expresie corporala este o expresie a ceva din interiorul psihicului persoanei“, adaugă Cristina Lilienfeld.

CONCURS: In martie un IPad mini poate fi numai al tau! Intra si castiga!
http://on.fb.me/XeIJVO

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter