Idei de machiaj pentru primăvară. Inedit, rapid și îndrăzneț

Primăvara asta trebuie să aducă ceva nou în stilul tău de machiaj. De ce să nu încalci regulile? De ce să nu încerci ceva nou, inedit, îndrăzneț, dar rapid de executat și seducător?

Un machiaj pentru primăvară trebuie să fie lejer, proaspăt, dar energic și expresiv. Toate acestea vin din culoare, abordări noi și o doză de îndrăzneală potrivită momentului.

Tendințele se schimbă în fiecare anotimp, iar moda vine cu noutăți și provocări. Este imposibil să respecți toate canoanele unui sezon nou și să le adaptezi la stilul personal. Soluția este să adopți ideea și să o personalizezi. Machiajul trebuie să fie în acord perfect cu tine, să se potrivească cu detaliile fizionomiei și să fii capabilă să-l realizezi perfect.   

În linii mari, conceptul primăverii înseamnă: eleganță, prospețime, acuratețe. Tendințele rămân în liniile clasice, elementele noi fiind culorile preferate, nu stilul sau tehnica. 

Culoare

Una dintre condițiile unui machiaj de primăvară reușit este culoarea. Renunță la tonurile de maro și albastru pentru ochi. Alege nuanțe pastelate de roz, azuriu, verde deschis, galben și pune pe pleoape două sau trei culori. Estompează marginile. Conturează apoi pleoapele în modul preferat de tine. Completează machiajul cu un lip gloss roz dulce sau translucid și cu un fard de obraz trandafiriu.

Pe val, în tendințele acestei primăveri sunt nuanțele de alb mat, iar una dintre vedete promite să fie un eyeliner alb. Folosește-l exact ca pe orice tuș de ochi, dar renunță la liniile perfecte. Imperfecțiunea și aripile jucăușe sunt cele la modă. Nu neglija totuși nici culorile, care dau o notă de optimism în condițiile actuale, dar nici negrul, care rămâne în topul preferințelor tuturor make-up artiștilor, deci îl poți purta cu încredere. 

Priviri îndrăznețe

Machiajul ochilor trebuie să iasă din tipare primăvara. Provocarea sezonului sunt genele dese și lungi, acompaniate de un fard de pleoape într-o singură nuanță, preferabil neutră, aproape de culoarea tenului sau în tonuri metalice de gri, auriu ori argintiu. Alege ce tipuri de gene false vrei, după preferință: mai lungi, mai dese, pe bandă sau din fire individuale. Este foarte important să le selectezi în funcție de stilul tău și de forma ochilor. Folosește pentru finisaj o mascara potrivită cu scopul urmărit: densitate, alungire sau curbare.

Nu ezita să folosești variante colorate, mai ales dacă vrei ca, prin machiaj, sa accentuezi ochii. Culorile sezonului sunt extrem de îndrăznețe, de la roz, până la verde ori albastru neon. Nu sunt abandonate nici cele maro, excelente pentru un machiaj care atrage atenția, dar care rămâne în limite „cuminți”.

Buze senzuale

Pentru un machiaj de primăvară cu adevărat reușit, alege să pui accent pe ochi sau pe buze. Dacă vrei o gură senzuală, alege o culoare care să-ți scoată în evidență forma și să le dea volum buzelor. Un truc bun este acela de a folosi un ruj mat, intens pe care să-l înnobilezi cu luciu pe buza inferioară, în zona de mijloc, mai ales dacă nu ai buze pline în mod natural.

Nu te teme de note mai obraznice pentru buzele tale.

Culorile perfecte ale sezonului sunt:

  • Mov – perfect pentru o notă dramatică;
  • Roz – mereu o alegere bună, mai ales pentru un machiaj proaspăt;
  • Portocaliu – pentru calitatea lui de a reflecta lumina și de a da volum;
  • Roșu – nuanța eternă și inepuizabilă;
  • Maro – pentru aerul lui versatil și vintage;
  •  Nude – pentru un machiaj de zi perfect.

Obraji trandafirii

Când alegi nuanțele pentru machiajul obrajilor, ține cont de faptul că modul de aplicare poate schimba radical fizionomia feței prin jocul de lumini și umbre. Tendințele primăverii sunt proaspătul roz, cărămiziul, tonurile de portocaliu și nuanțele bronzante. Alege fardurile satinate, nu foarte puternic pigmentate și creează o notă unitară de final, care să armonizeze tot machiajul și să realizeze echilibrul dintre ochi, buze și ten.

Nu uita că aerul primăvăratic pe care ți-l dă un machiaj adecvat sezonului trebuie neapărat susținut din interior, cu o stare de spirit bună, o atitudine pozitivă, bună dispoziție și chef de viață

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Foreverlash

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter