Machiajul de mireasă, eleganță și stil în ziua cea mare

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Vineri, 06 ianuarie 2023, 12:28

Machiajul de mireasă trebuie să fie un machiaj cât mai rafinat și elegant, să pună accentul pe trăsăturile tale naturale frumoase și să scoată în evidență privirea încărcată de emoție. De-a lungul anilor, machiajul de mireasă trebuie să rămână la fel de expresiv și de actual în toate pozele de la nunta ta.

Cuprins

Machiajul de mireasă necesită talentul și creativitatea unui stilist profesionist, dar și tu trebuie să știi ce să ceri unui stilist, cum te poate pune în evidență machiajul din ziua nunții și ce culori ți se potrivesc mai bine. Ți-am pregătit un ghid de bază pentru a înțelege mai bine cum se face machiajul de mireasă.

Machiajul de mireasă și stilurile recomandate în ziua nunții

Departe de a fi un machiaj tematic, machiajul de mireasă trebuie să fie nemuritor, să îți confere naturalețe, delicatețe, rafinament și eleganță în ziua nunții, dar și peste ani când te vei uita la poze.

Poți opta pentru mai multe stiluri rafinate, pentru un machiaj retro, clasic, sau un machiaj cu ochi de păpușă. Poți alege un machiaj smokey eyes sau un machiaj strălucitor, dar ferește-te de trendurile extravagante, care nu se potrivesc trăsăturilor tale.

Pe de altă parte, machiajul de mireasă se realizează și în funcție de stilul rochiei. O ținută clasică, elegantă, de prințesă, trebuie să se completeze cu un machiaj rafinat și elegant, în culori naturale și calde. O rochie bogată cu broderii, volane sau flori, poate fi completată cu un machiaj mai sofisticat, cu farfuri strălucitoare și culorii mai vii. Dar eleganța trebuie să rămână nota de bază!

Orice stil ai alege, fă-ți timp pentru o probă de machiaj cu o săptămână înainte de nuntă, să fii sigură că ai făcut cea mai bună alegere și pentru a retușa nuanțele care nu sunt pe placul tău.

Dacă alegi să îți faci singură machiajul de mireasă, investește în produse profesionale, rezistente și rafinate, deoarece ai nevoie de un make up complet, care să reziste toată ziua. Fardurile și blushul de obraz trebuie să rămână la fel de luminoase și strălucitoare  până a doua zi când se încheie petrecerea.

Pregătirea tenului pentru machiajul de mireasă

machiajul de mireasă folosește farduri luminoase

machiajul de mireasă folosește farduri luminoase

Fie că apelezi la un make up artist sau îți faci singură machiajul din ziua nunții, pregătește-te din timp. Cu două, trei zile înainte, aplică o mască hidratantă și hrănește tenul cu o cremă de bună calitate în fiecare seară. Tenul tău trebuie să fie catifelat, hidratat și cât mai delicat.

Crema de seară trebuie completată cu un ser concentrat cu retinol și acid hialuronic pentru a conferi mai multă strălucire tenului.

Loțiune tonică de curățare este primul pas pentru un ten curat înainte de a aplica produsele de make up.

Crema pentru ten și crema pentru conturul ochilor sunt două produse de bază pe care trebuie să le aplici întotdeauna înainte de machiaj.

Primerul cu efect corector de foarte bună calitate se aplică la 10 minute după cremă și are rolul de a netezi micile linii fine, de a uniformiza culoarea tenului și de a ascunde iritațiile și roșeața.

Fondul de ten pentru machiajul de mireasă trebuie să fie neapărat la nuanța pielii. Un fond de ten mai închis ar arăta ca o mască pe față și s-ar vedea neplăcut în toate fotografiile.

Conturează și retușează trăsăturile feței

După aplicarea fondului de ten de bază, se folosește un fond de ten doar cu o nuanță mai închis pentru a contura pomeții, tâmplele și linia maxilarului. Cele două nuanțe trebuie foarte bine blenduite, astfel încât să fie o trecere subtilă de la una la alta și să pună în evidență trăsăturile într-un mod delicat. Ai nevoie de exercițiu pentru conturare și de câteva ședințe de machiaj înainte pentru a ieși cât mai bine.

Retușează micile imperfecțiuni precum petele sau cearcănele cu tușe subtile folosind produse iluminatoare.

La final, folosește o pudră translucidă și un produs pentru fixarea bazei de machiaj.

Urmărește un tutorial detaliat despre contouring, tehnica prin care îți conturezi cele mai frumoase trăsături.

Trucuri pentru machiajul ochilor în machiajul de mireasă

Machiajul de mireasă, eleganță și stil în ziua cea mare

machiajul de mireasă în culori pastelate

Pentru machiajul ochilor, unele mirese aleg stilul smokey eyes cu farduri colorate delicat și gene false pentru o privire pătrunzătoare. Alte mirese aleg machiajul natural cu nuanțe calde și pudrate sau cu nuanțe nude. Și machiajul cat eyes se potrivește unei mirese cu o rochie mai sofisticată.

Pleoapele trebuie pregătite cu un strat foarte subțire de fond de ten sau primer.

Fardurile deschise precum alb, crem, bej, roz pastel, fie ele pudrate sau sidefate, se aplică în colțul intern al ochilor, la colțul extern și în punctul cel mai înalt al arcadei. Acestea au efect de iluminare a privirii.

Creionul dermatograf alb este recomandat pentru efect de mărire a ochilor.

Creionul dermatograf maro sau negru se folosește pentru a intensifica privirea.

Un fard maro deschis și delicat se aplică în zona pliului pleoapei mobile pentru a defini mai bine ochii.

Folosește gene false de zi sau gene false fir cu fir, mai ales dacă ai gene rare, și vei avea niște senzaționali.

Tușul de pleoape se recomandă adesea într-o nuanță caldă de maro sau gri.

Mascara trebuie să fie mai degrabă maro, decât negru, cu excepția brunetelor care au ochii închiși la culoare.

Culori de farduri folosite adesea în machiajul de mireasă

Specialiștii și stiliștii cu experiență în machiajul de mireasă propun o gamă destul de largă de culori pentru farfurile de pleoape, de unde poate alege orice mireasă.

Nuanțele delicate și pudrate de alb, crem, bej, roz, lila sau taupe vor fi folosite ca bază în orice machiaj de nuntă.

Acestea sunt completate cu tușe mai delicate sau mai îndrăznețe de violet, mov, gri, argintiu, auriu, maro sau nuanțe pământii, folosite doar pentru a da mai multă profunzime privirii. Se aleg fardurile și în funcție de micile detalii colorate pe care le poate avea rochia de mireasă sau bijuteriile pe care le vei purta.

Citește mai mult despre fardurile folosite în machiajul natural, recomandat și mireselor, în funcție de culoarea ochilor.

Machiajul buzelor pentru ziua nunții

rujurile roz folosite adesea în machiajul de mireasă

rujurile roz folosite adesea în machiajul de mireasă

Pregătește buzele din timp să fie moi, hidratate și catifelate pentru machiajul de nuntă. Înainte cu două, trei zile aplică un scrub delicat cu zahăr brun și creme nutritive special pentru buze.

În ziua nunții, buzele trebuie să aibă o textură perfectă. Tamponează delicat buzele cu un burețel cu un strop de primer, care uniformizează culoarea.

Folosește un creion cu o nuanță cât mai apropiată de rujul pe care îl dorești pentru a contura buzele și pentru a le da o formă simetrică și plină.

Tapotează buzele cu un șervețel și apoi aplică primul strat de ruj, folosind pensula de buze. Tapotează buzele din nou și aplică al doilea strat de ruj. La final, folosește un gloss, dacă vrei să fie buzele luminoase și strălucitoare.

Culori pentru ruj și gloss folosite în machiajul de mireasă

Toate nuanțele nude sunt recomandate pentru machiajul din ziua nunții, completate cu un gloss transparent.

Rujurile lichide și rezistente sunt de preferat, în nuanțe de roz, crem, lila, auriu, arămiu, piersică sau chiar maro foarte deschis. Rujurile sunt folosite în tușe delicate, bine armonizate cu fardurile de pe pleoape.

Rujul roșu este recomandat mireselor cu buze perfecte, pline și simetrice, fără imperfecțiuni. Rujul roșu este un ruj dificil în ziua nunții, trebuie conturat cu un creion adecvat și apoi pudrat pentru un efect mat.

Manichiura care completează machiajul de mireasă

manichiura pentru mireasa

manichiura pentru mireasa

Mâinile unei mirese vor atrage toate privirile pentru că toată lumea va admira inelul de logodnă și verigheta. Mâinile miresei vor fi mereu în prim plan în fotografii, ținând buchetul de mireasă, astfel că și ele trebuie îngrijite și bine hidratate cu creme de calitate, să nu aibă un aspect tern și uscat.

Manichiura miresei trebuie să cuprindă culori delicate de ojă, la fel ca și fardurile. Nuanțe ușor lucioase și sidefate de alb, roz, crem, nuanțe deschise de taupe sau culoarea nisipului.

Rochia de mireasă fiind albă, crem sau în nuanțe foarte deschise de bej trebuie asortată cu lacuri de unghii similare, altfel contrastul cu o ojă roșie sau albastră ar fi total nepotrivit.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter