Trenduri de coafuri pentru miresele anului 2021. Iată recomandările hairstylist-ului!

De Elisabeta Cosmescu, pe

Când vine vorba de preferințe în materie de coafură, miresele anului 2021, par să fie din ce în ce mai atrase de look-urile naturale, coafurile cât mai lejere și fluide. Așa cum am tot văzut la prezentările de modă, modelele au defilat pe catwalk-urile internaționale purtând coafuri ce readuc în atenție strălucirea și naturalețea părului, îngrijirea fiind acum trend-ul timeless de care să ții cont.

Despre tendințe și pregătirea părului miresei înainte de nuntă, am stat de vorbă cu Adrian Perjovschi, hairstylist de top cu peste 15 ani de experiență în domeniul transformărilor spectaculoase de look.

“Multe femei încep să opteze pentru look-uri cât mai naturale. Mă bucură faptul că ele îndrăznesc acum să depășească clasicele styling-uri, înlocuidu-le cu cele foarte glam. Coafurile pe care le recomand pentru mirese sunt cele atemporale, astfel încât ele să se bucure de look-ul lor și peste 10 ani, să nu le fie rușine de coafura pentru care au optat și să se bucure de o imagine atrăgătoare, care să strângă aprecieri, în orice perioadă s-ar uita la ele”, spune hairstylist Adrian Perjovschi.

“Se renunță total la acele bucle înțepenite cu fixativ, cocurile exagerate sau coafurile supradimensionate cu forme geometrice neregulate. Tendințele din acest pun accent pe strălucirea părului obținută prin tratamentele de îngrijire ce îl ajută să fie mai rezistent și mai sănătos. De asemenea, se pune accent pe o colorare în nuanțe cât mai naturale și pe aplicarea tratamentelor intens hidratante. Iată de ce, este indicat ca o mireasă să își pregătească părul pentru eveniment cu două-trei luni înainte, astfel încât podoaba ei capilară să strălucească de frumusețe în ziua nunții.

Citește și:
Cum să arăți bine în fiecare zi: 5 trucuri pentru un machiaj de invidiat
Genele false individuale, un accesoriu în vogă
Cum să îți simplifici rutina de frumusețe după ce ai născut
Machiajul de mireasă, eleganță și stil în ziua cea mare

De asemenea, recomand mireselor și o probă de coafură înainte pentru a-ți da seama dacă părul lor se pretează styling-ului optat și ținutei finale.

Pentru părul de lungime medie, nici foarte bogat, nici foarte rar, se poate opta pentru bucle lejere sau păr întins. Părul se poate prinde pe jumătate, astfel încât acesta să fie desfăcut pe spate.

Accesoriile se poartă și în acest an, dacă designul rochiei permite acest lucru. În plus, ele se pot asorta cerceilor sau colierului ales. Recomand bijuteriile pentru păr sau florile proaspete de sezon. Arată pur și simplu, minunat!

Dacă se optează pentru o rochie încărcată sau voluminoasă în partea de jos atunci este recomandat ca mireasa să poarte o coafură cât mai simplă. Aici e foarte importantă simetria, de aceea e bine să păstrăm un echilibru. Eu indic o coafură cu o cărare într-o parte, bucle ușoare, volumul să fie cât se poate de natural, să se folosească cât mai puține produse de styling care îi diminuează fluiditatea și  elasticitatea”, a punctat haitsrylistul.

Pe perioada verii se folosesc produse care mențin frumusețea coafurii în ciuda uminității cu produse anti-frizz. “Coafurile cu păr desfăcut se aleg mai rar pentru că fiind foarte cald există riscul ca acestea să nu reziste și să te facă să nu te simți prea confortabil. Se poate prinde părul foarte lejer astfel încât să nu obținem o coafură sofisticată. În ziua evenimentului se pregătește părul cu produse anti-termice, anti-frizz, anti-statice, produse care permit manevrabilitatea părului astfel încât să păstreze elasticitatea.”

Foto: Dragos Borcanea / D-studio.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter