Trucuri de frumusețe din trecut care ucideau lent femeile

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Miercuri, 15 ianuarie 2020, 12:03
Dacă ți se pare că trendurile de azi în materie de frumusețe sunt uneori exagerate, atunci s-ar putea să te îngrozească cele din trecut.

Mai jos vei găsi trucurile letale de frumusețe din trecut, descoperite de cei de la Ranker:

Arsenicul se folosea pentru a elimina părul nedorit de pe corp

Ura femeilor față de părul de pe corp nu este o noțiune nouă. Încă din secolul 16, femeile au început să se teamă că părul ar putea să le facă să pară urâte. Soluția la această mică problemă a venit sub forma arsenicului. Astfel, femeile erau instruite să frece un amestec de arsenic pe piele, pentru a elimina părul: „Când pielea se simte fierbinte, spălați repede cu apă, pentru a nu se lua carnea…”.

Otrava era leacul la acnee

În secolul 19, lupta cu acneea nu implica „arme” la fel de sănătoase pentru pielea noastră cum implică în prezent. Oamenii care voiau să scape de coșurile nedorite și de excesul de sebum trebuiau să amestece colocint, sulfat de fier și extract de nux vomica, iar mai apoi să ingereze mixtura. Extractul cel din urmă conținea stricnină, o substanță toxică și letală, care nu ar trebui să fie ingerată vreodată.

Femeile slăbeau cu ajutorul paraziților intestinali

La începutul secolului 20, un tratament „minune” a apărut pe piață, promițând femeilor de pretutindeni că vor slăbit fără diete și sport. În ce consta? În ingerarea de paraziți intestinali (mai precis tenii) care au fost sterilizați în prealabil. Surprinzător (dacă privim tratamentul din prisma cunoștințelor pe care le avem în prezent), femeile nu au avut nicio problemă în a înghiți viermi, atâta timp cât asta însemna că vor slăbi ușor.

Nu exista smokey eye fără plumb

În Egiptul Antic, machiajul de tip smokey-eye era foarte popular. Oamenii din acea vreme foloseau kohl, o pudră neagră ce conținea plumb, pentru a-și trasa machiajul ochilor. Pe atunci, nu era un fapt cunoscut că plumbul poate fi letal pentru oameni și că nu ar trebui să fie vreodată aplicat în zona ochilor. Multă lume a suferit, drept rezultat, intoxicații cu plumb. Și mai surprinzător este faptul că primul rimel non-toxic a fost inventat abia în 1920.

Părul se îndrepta direct cu fierul de călcat

Prin anii 1960-1970, când mișcarea hippie era în floare, era la mare modă părul lung și drept. Neexistând însă plăci de întins părul, multe femei ajungeau să îl îndrepte direct cu fierul de călcat. Tehnica funcționa, dar era deosebit de periculoasă. Pe de o parte, părul se ardea și deteriora foarte repede de la temperaturile mari, iar pe de altă parte era foarte periculos să ai o bucată uriașă de fier fierbinte în apropierea feței, din motive evidente.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter