Cum să îți găsești propriul stil și să îți transformi garderoba

Când încă nu ți-ai găsit propriul stil, lucrurile pot să îți pară ușor haotice. Împrumuți trăsături de la diferite fete pe care le urmărești pe Instagram sau de la celebrități. Asta nu înseamnă că nu arăți bine în hainele pe care le alegi, ci doar că, de cele mai multe ori, acestea nu te reprezintă. 

În loc să copiezi stilul vedetelor de la Hollywood, dezvoltă-ți propriul mod de a te îmbrăca. Va funcționa perfect nu doar pentru o scurtă durată de timp, ci pentru totdeauna. Acest lucru nu este atât de complicat pe cât pare, ai nevoie doar de câteva reguli pe care să le folosești în drumul tău spre schimbare. Noi venim cu ideile, tu doar pune-le în practică. Nimic mai simplu!

Creează-ți fundația vestimentară corectă

Înainte de orice, asigură-te că ai o bază pentru a începe construcția stilului vestimentar. În acest moment, nu contează ce îți place sau nu, deoarece articolele esențiale din garderobă pot să fie ușor accesorizate, pentru a se potrivi oricărui stil. De aceea, mizează pe o pereche de blugi, un cardigan într-o culoare neutră, o cămașă cu guler alb sau o jachetă din denim.

Nu uita să adaugi în dulapul tău clasica rochie neagră, care este atât de versatilă. Dacă ești o fire sportivă, nu îți strică să adaugi în garderobă și o fustă conică. Un trench lung, o pereche de botine și, bineînțeles, niște bijuterii aur potrivite constituie baza de care ai nevoie pentru transformarea ta.

Nu rămâne adepta unui singur stil

Haide să deconspirăm ideea că a-ți găsi propriul stil înseamnă să mergi doar pe o singură variantă estetică, care se potrivește cu felul tău de-a fi. Este o concepție greșită, deoarece poți adopta idei și din afara stilului tău vestimentar. Identifică ce anume iubești la stilul pe care ți l-ai ales.

De exemplu, îți plac piesele boeme pentru că sunt fresh și ușor romantice, dar ești înclinată spre curentul minimalist? Asta înseamnă că ar fi bine să cauți haine care se potrivesc estetic cu ambele exprimări vestimentare, combinându-le, mai apoi, cu îndrăzneală.

Mărimea nu contează

Recunoaște: de câte ori nu ai probat două mărimi diferite, sperând să încapi în cea mai mică? Adevărul este că nu contează mărimea de pe etichetă. Contează doar să ai încredere în tine și să nu te lași definită de asta. Alege-ți haine care ți se potrivesc și sunt în acord cu forma corpului tău. De altfel, nu trebuie să investești în haine de designer pentru a fi în pas cu moda, ci să achiziționezi piese care se mulează frumos pe siluetă, indiferent care ar fi aceasta.

Cel mai important, când pornești în căutarea stilului personal, este să experimentezi cu diferite materiale, imprimeuri și texturi. Nu te lăsa influențată în totalitate de tendințele în modă, ci încearcă să adopți doar lucruri care te avantajează și care îți dezvăluie autenticitatea.

Sursă foto: Pexels

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Aur și Argint

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter