Video: Cele mai elegante rochii purtate de Elizabeth Taylor

De Nicoleta Galeteanu, pe

O legendă a cinematografiei clasice şi o figură fermecatoare, Elizabeth Taylor şi-a câştigat cu prisosinţă locul între simbolurile feminine hollywoodiene prin stilul său vestimentar .
O privire inconfundabilă, o apariţie elegantă de fiecare dată şi strălucind în bijuterii scumpe, Liz Taylor este ceea ce americanii numesc un „fashion icon” şi ultima divă a generaţiei de aur a Hollywood-ului.

Pasiunile ei au devenit legende. Pe lângă ţinutele exclusiviste, create de cei mai cunoscuţi designeri – dintre care şi Elizabeth Emanuel, cunoscut ca designerul prinţesei Diana -, actriţa avea o pasiune aparte pentru bijuteriile exclusiviste.

„Mi-ar plăcea să mă reîncarnez drept inelul mare de pe degetul lui Elizabeth Taylor”, declara odată Andy Warhol despre femeia care purta zi de zi pe mâna un inel cu un diamant Krupp de 33 de carate.

În colecţia sa îşi găseau locul unele dintre cele mai preţioase bijuterii din lume precum diamantul Krupp, un diamant Cartier, care a purtat apoi numele cuplului Taylor-Burton, broşa cu diamante a Ducesei de Windsor şi, nu în ultimul rând, o serie de diamante din colecţia Taj Mahal.

„Am iubit bijuteriile de când mă ştiu. Mama mi-a spus că am deschis ochii la opt zile după ce m-am născut, dar când i-am deschis, primul lucru pe care l-am văzut a fost inelul ei de logodnă”, spunea Elizabeth Taylor în 2002.

Liz Taylor şi-a transformat pasiunile deja celebre pentru bijuterii şi parfumuri în afaceri, creând o colecţie de bijuterii care îi poartă numele şi o linie de parfumuri.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter