(P) Sfaturi in alegerea pantofilor de copii

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 11 iulie 2019, 12:34

Momentul in care trebuie sa cumperi o noua pereche de pantofi pentru copilul tau poate fi un adevarat tur de forta care nu se incheie intotdeauna asa cum iti doresti, adica cu incaltarile potrivite pentru cel mic. 

Inainte sa pornesti in aventura achizitionarii pantofilor pentru copilul tau, citeste urmatoarele sfaturi si tine cont de cateva recomandari pentru a nu da gres atunci cand ajungi in magazin. Sunt cateva detalii de care este necesar sa tii cont pentru a avea certitudinea ca pantofii ii sunt potriviti micutului.

Cand are nevoie copilul tau de o pereche noua de pantofi

Pentru multi parinti este dificil sa isi dea seama cand ar trebui sa ii cumpere copilului o pereche noua de incaltari, mai ales daca cel mic nu se plange ca pantofii pe care ii poarta nu sunt comozi. Recomandarea este ca, din cand in cand, sa verifici in amanunt daca pantofii pe care ii poarta copilul tau ii mai vin bine. Verifica zonele care se uzeaza cel mai repede sau cusaturile. Daca in aceste zone pantofii sunt mai uzati, atunci este foarte posibil ca respectiva pereche de incaltari sa ii fi ramas mica sau sa nu mai fie destul de lejera, cat sa asigure confortul de care are nevoie piciorul copilului.

Daca varful pantofilor este indreptat in sus poate fi un alt indiciu, suficient de clar ca, pantofii nu ii sunt potriviti copilului. De asemenea, varfurile sau tocurile uzate spun ca a venit momentul ca respectiva pereche de pantofi sa fie inlocuita cu una noua.

De ce trebuie sa tii cont cand cumperi pantofi pentru copii

Momentul potrivit din zi in care ar trebui sa mergi la cumparaturi cu cel mic, ca sa ii cumperi pantofi, este dupa-amiaza tarziu sau seara, deoarece picioarele se umfla pe parcursul zilei. In cazul in care copilul tau nu are rabdare sa mergeti impreuna sa cumparati incaltari, apeleaza la un truc si mergi cu el intr-un magazin specializat cu incaltaminte pentru copii, pentru ca, de obicei, personalul de aici stie cum sa trateze un mic cumparator mofturos.

Un alt sfat util pentru parintii care sunt in cautarea pantofilor pentru copii este sa se orienteze de fiecare data catre modele practice si comode, chiar daca sunt multe modele care i-ar tenta la prima vedere. In cazul in care nu vorbim de o ocazie speciala, nu investi sume mari in pantofi prea sofisticati, pentru ca, asa cum stii, copiii cresc foarte repede si destul de curand vor avea nevoie de o noua marime la pantofi.

Cum alegi marimea potrivita

Cand pleci cu cel mic sa cumparati pantofi, este recomandat sa ii fi masurat talpa piciorului. De obicei, se intampla ca pantofii care par confortabili atunci cand sunt probati pentru cateva minute, sa nu mai fie la fel de lejeri si dupa o zi de joaca.

Cand cel mic sta in picioare, masoara-i cu atentie talpile de la ambele picioare. Sunt multe cazuri in care un picior este putin mai mare decat altul si pantofii pe care ii cuperi trebuie sa fie la fel de lejeri pentru ambele picioare.

Atunci cand cel mic este incaltat cu perechea de pantofi pe care intentionezi sa o cumperi, si talpa piciorului este intinsa (poti compara pe exterior, lipind talpa pantofului de talpa piciorului), ar trebui sa existe putin spatiu, de aproximativ un centimetru, intre varful degetelor si marginea pantofului.

Chiar daca piciorul copilului creste repede, si poate este tentant sa cumperi o pereche cu o masura sau doua mai mare, pentru a o purta mai mult timp, nu face acest lucru. Pantofii prea mari pot provoca probleme grave de sanatate a picioarelor sau pot deforma mersul, atunci cand copilul poarta incaltarile nepotrivite.

Daca adultii isi mai cumpara pantofi care nu sunt comozi, cu speranta ca dupa cateva purtari acestia se vor lasa si vor deveni din ce in ce mai confortabili, in privinta incaltarilor pentru copii acest lucru nu este deloc indicat. Cumpara pentru cel mic pantofii care se potrivesc si in care copilul se simte bine din primul moment.

Cum alegi modelul potrivit

Cei mai practici si mai siguri pantofi pentru copii sunt cei care au sireturi sau velcro. Evita sa cumperi pentru cel mic incaltati fara calcai sau acele modele tip mocasini, fara siret.

Acorda o atentie speciala materialului din care sunt confectionati pantofii, acesta fiind pentru cei mai multi parinti cel mai important detaliu, care dicteaza in cele din urma alegerea. Pantofii pentru copii ar trebui sa fie din materiale care respira, cum sunt pielea naturala sau panza de buna calitate. Incaltarile din piele sau panza sunt mai rezistente, vor mentine piciorul uscat, impiedicand aparitia basicilor, a disconfortului sau a mirosului neplacut.

Verificati ca modelul de pantofi ales sa aiba, pe cat se poate, o talpa texturata sau cu model pentru ca aceasta asigura o buna aderenta in timpul mersului si impiedica alunecarea. De asemenea, talpa pantofului trebuie sa fie suficient de rezistenta si suficient de groasa pentru a proteja picioarele de durere sau rani, dar in acelasi timp, este de preferat sa fie flexibila si sa se indoaie usor, luand forma talpii piciorului.

Oricat de haiosi ti se par, evita pantofii care au toc atunci cand cauti cel mai confortabil model de incaltari pentru copilul tau. Pentru copii este dificil sa mearga pe tocuri si in acelasi timp din aceasta cauza, pot aparea probleme in dezvoltarea normala a piciorului. Cand vine vorba de incaltarile pentru copii, opteaza pentru modele cu talpa plata.

Odata ce ai gasit pantofii care se potrivesc bine pe piciorul copilului, intreaba-l si pe cel mic, care este impresia despre noile sale incaltari. Este foarte important sa stii daca acesta se simte bine in noii pantofi sau este ceva ce il jeneaza la noua sa achizitie de incaltari. Lasa-l pe cel mic sa aleaga culoarea care ii place si modelul preferat dintre incaltarile care i se potrivesc. Acest lucru te va ajuta sa il faci pe copilul tau sa priveasca cu mai multa ingaduinta urmatoarea iesire in oras, cand veti merge sa cumparati o noua pereche de pantofi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter