5 motive pentru care pielea albă e frumoasă

De Diana Sorescu, pe

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/pasalau1.dev.unica.ro/site/wp-content/themes/unica-clean/functions.php on line 235

Pielea ciocolatie a devenit obsesie. Indiferent de anotimp, de modă, de indicaţiile medicilor, milioane de femei din lumea întreagă apelează la orice artificiu de beauty…

… în căutarea bronzului perfect. Dar ce-ai zice să fii diferită? Celebrează-ţi pigmentul natural al pielii şi simte-te frumoasă. Pentru că eşti!
În timpul Renaşterii, femeile cu pielea albă, lăptoasă erau considerate răvăşitoare, tonul foarte deschis fiind văzut drept semn de apartenenţă la viaţa nobiliară. Tenul de porţelan era cel mai de preţ accesoriu, iar doamnele se protejau excesiv de soare purtând în permanenţă mănuşi, pălării, cape sau umbreluţe. Mai târziu, fenomenul s-a accentuat şi a apărut pudra de orez: cu cât faţa era mai palidă, cu atât era mai chic!
Curentul pielii translucide a luat sfârşit odată cu Coco Chanel. După o vacanţă petrecută la Marea Nordului, ea s-a întors foarte bronzată şi, fără să vrea, a dat naştere unui nou trend ce a cuprins toată suflarea feminină de atunci şi până în zilele noastre. 
Aşadar, aşa cum ne-am obişnuit, curentele se transformă şi se reneagă continuu: ce azi e în top, mâine e not. Singurul trend ce nu se demodează niciodată este conceptul de piele sănătoasă, indiferent de pigment.
Iată o listă cu motivele pentru care ar trebui să te consideri norocoasă dacă ai pielea albă!

Natural

Conform medicilor specialişti, persoanele ce îşi protejează culoarea naturală a pielii sunt mult mai puţin predispuse cancerului de piele. Nu sesiuni agresive de bronzat la soare sau solar, nu chimicale provenite din loţiunile colorante, doar o piele fericită!

Original

Când toate femeile arată de parcă dorm la solar, îndrăzneşte să te remarci printr-o piele strălucitoare şi un machiaj care să te pună în valoare. Ia exemplu de la frumoasa Dita Von Teese, actriţa ce resuscitează prin stilul său glamour-ul de altădată. Un ruj roşu intens, cosiţe negre ori bălaie, un eyeliner trasat impecabil îţi pot conferi un look old school de senzaţie. Încearcă!

Pielea albă e mai suplă

Medicii dermatologi au decretat: pielea albă e mult mai suplă şi mai elastică! În concluzie, o femeie posesoare de ten de porţelan va face mult mai puţine riduri decât o reprezentantă a sexului feminin ce s-a răsfăţat la soare ani la rând, deci va arăta cu mult mai tânără decât vârsta din buletin. Asta da motiv să te bucuri!

Delicat

Tonul alb al pielii exprimă şi astăzi feminitate, delicateţe, eleganţă şi nobleţe. Nu ezita să îmbraci haine şi pantofi în culori tari: o ţinută all-red „accesorizată” cu frumoasa ta piele de porţelan o să fie pur şi simplu wow!

Direct pe podium

În ultima vreme designerii au cooptat pentru prezentările de modă supermodele cu pielea foarte albă. Motivul lor: fetele arată extraordinar în ţinute de orice culoare, iar tenul de porţelan le permite artiştilor în make up să le machieze oricum. Aşadar, ai liber la toată paleta cromatică. Norocoaso!
Foto: Shutterstock
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!