Stil de Primă Doamnă: topul celor mai elegante și frumoase soții de șefi de stat

De Unica.ro, pe

Soțiile șefilor de stat din întreaga lume arată mereu impecabil când participă la dineurile oficiale sau la adunările publice. A fi elegantă și sociabilă se numără printre responsabilitățile care vin odată cu funcția de Primă Doamnă.

Ce rochii poartă la balurile inaugurale? Cum se coafează? Ce designeri apreciază? Ce stil vestimentar abordează? Ce hobby-uri au? În ce fel își sprijină soții în carierele politice? Cât de sociabile sunt? Iată doar câteva dintre micile curiozități care planează în jurul soțiilor de șefi de state. De aceea, rolul lor în societate este unul extrem de important, iar capacitatea de a se face plăcute publicului este analizată atât de paparazzi, cât și de oamenii de rând. Iată câteva dintre cele mai elegante și frumoase soții de șefi de stat din toate timpurile!

1. Sophie Gregoire Trudeau

Soția actualului prim-ministru al Canadei, Sophie Gregoire Trudeau a lucrat în domeniul publicității, relațiilor publice și vânzărilor, a fost model, instructor de yoga și prezentatoare TV, înainte de a se căsători cu Justin Trudeau. Una dintre pasiunile ei este muzica, dar nu a făcut niciodată o profesie din asta. În calitate de Primă Doamnă a Canadei, Sophie Gregoire Trudeau a sprijinit mai multe cauze caritabile, dezvoltând numeroase proiecte în acest sens.

L-a cunoscut pe Justin Trudeau în timpul școlii, însă povestea de dragoste dintre ei a început în 2003, când s-au reîntâlnit la un bal caritabil. S-au căsătorit în 2005, și, în prezent, se numără printre cele mai elegante și apreciate cupluri din lumea politică.

2. Regina Letizia a Spaniei

Înainte de a deveni Prima Doamnă a Spaniei, în 2014, Regina Letizia era deja o figură publică. Ea a lucrat ca prezentatoare TV și a renunțat la acest job pentru a-și asuma rolul de regină, când s-a căsătorit cu regele Felipe al VI-lea al Spaniei. Stilul vestimentar al reginei Letizia este foarte apreciat. De la rochii simple, accesibile tuturor, până la creații ale unor mai designeri, alegerile în materie de fashion ale Primei Doamne a Spaniei sunt mereu inspirate și în concordanță cu evenimentele la care participă.

3. Jacqueline Kennedy

Cu un zâmbet contagios și un chip frumos, Jacqueline Kennedy s-a impus ca un fashion icon al vremurilor sale. Multe dintre ținutele pe care le-a purtat în perioada cât a fost Primă Doamnă, din 1961 până în 1963 – când soțul ei, președintele american John F. Kennedy, a fost asasinat -, sunt încă reprezentative pentru industria modei. În primul an la Casa Albă, Jacqueline Kennedy și-a impus stilul vestimentar. A adus în atenția publicului pălăriile „pillbox“, ochelarii de soare supradimensionați, mănușile lungi, stilul ecvestru și coafura fără cusur.

4. Michelle Obama

O altă Primă Doamnă a Statelor Unite care s-a impus ca un fashion icon este Michelle Obama, soția fostului președinte american Barack Obama. Ea și-a câștigat rapid popularitatea și s-a remarcat încă de la început printr-un stil propriu. Accesoriile unice, obiectele vestimentare colorate și coafurile mereu diferite au fost câteva din atuurile sale. Inteligența și abilitățile sale oratorice au contribuit la imaginea pozitivă pe care a dobândit-o în timpul petrecut la Casa Albă.

5. Angélica Rivera

Înainte de a ajunge Prima Doamnă a Mexicului, Angélica Rivera era deja cunoscută în spațiul publicul. Ea a fost model, cântăreață și actriță de telenovele. Presa internațională a scris că popularitatea sa ca actriță în plină ascensiune a contribuit la victoria soțului ei, Enrique Peña Nieto, la alegerile prezidențiale din 2012. El a deținut funcția de președinte al Mexicului până în 2018. Anul acesta, cei doi s-au despărțit.

Pe tine stilul cărei Prime Doamnă te-a impresionat?

(P) Material realizat în colaborare cu Miniprix.

Foto:JStone/ Shutterstock 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter