10 semne că nu ești pregătită să ieși la întâlniri după o despărțire

De Oana Savin, pe
Când știi că ești suficient de pregătită să ieși din nou la întâlniri după o relație eșuată? Aceste 10 semne s-ar putea să îți ofere o idee despre cât de pregătită ești pentru o nouă relație.

După o relație care s-a încheiat într-un mod dureros, ai nevoie de ceva timp pentru a te reface suficient de mult încât să ieși din nou la întâlniri. Unii oameni reușesc să treacă peste fosta relație după doar câteva săptămâni, alții au nevoie de luni.

Dacă te întrebi cât ești de pregătită pentru o nouă relație, aceste semne s-ar putea să îți fie de ajutor.

  1. Cauți o distracție

Înainte de a te întoarce la întâlniri trebuie să te întrebi dacă ești plictisită și cauți ceva amuzant de făcut. Dacă ieși cu o persoană care își dorește ceva serios, s-ar putea să sfârșești prin a-i răni sentimentele.

  1. Încă te gândești la fostul

Nu te poți opri să nu te gândești la fostul iubit și la cât de mult îl iubești sau ești foarte supărată pe el într-atât încât ești consumată de furie, pe care o arunci asupra lui. Dacă gândul la fostul îți ocupă constant mintea, nu ești încă pregătită pentru o nouă persoană.

  1. Te gândești că orice este mai bine decât să fii singură

Câteodată vrei să ieși din nou la întâlniri doar pentru că îți este teamă de singurătate. Crezi că să fii singur este un lucru rău și că adevărata fericire vine atunci când te afli într-o relație. Dacă cauți doar să scapi de singurătate, atunci riști să intri într-o relație proastă care s-ar putea sfârși rău.

  1. Ești mai fericită ca oricând

Dacă ești fericită cu locul în care te afli acum și te simți suficient de bine alături de prieteni, atunci o relație ar putea să îți strice balanța pe care ai creat-o cu grijă. Dacă o relație se simte ca următorul pas natural pe care trebuie să îl faci, nu te gândi de două ori. Oricum, trebuie să te întrebi dacă ești suficient de stabilă emoțional pentru a te confrunta cu grijile unei relații.

  1. Încă dormi cu fostul

Acesta este cel mai mare semn că trebuie să stai departe de alți bărbați. Dacă dormi cu o persoană pe care odată ai iubit-o indică faptul că încă nu ai trecut peste acea relație și încă ai sentimente pentru persoana respectivă. Nu ai vrea ca fostul iubit să complice lucrurile cu oamenii cu care vrei să ieși la întâlnire.

  1. Speri ca o nouă relație să îți vindece rănile

Dacă speri că poți vindeca rănile unei relații încheiate, atunci cu siguranță nu ești pregătită pentru un nou partener. Când vrei să pui în brațele unei alte persoane suferințele tale, riști să pui alte persoane să îți rezolve problemele, fără ca tu să le poți controla.

  1. Vrei o persoană care să umple golul

Dacă simți că există un gol imens în viața ta și speri ca altcineva să îl umple cu dragostea lor, atunci pui o mare povară pe persoana cu care vrei să ieși. Pentru a avea o relație frumoasă, trebuie să te simți completă și să te iubești pe tine însăți.

  1. Încă apelezi la fostul iubit

Vorbești cu fostul iubit în fiecare seară sau îl suni de fiecare dată când te afli în criză? Chiar și după despărțire nu ai reușit să treci peste faptul că nu mai sunteți împreună și îl tratezi la fel? Atunci există șanse să îl vezi ca pe „alesul” tău și o altă persoană nu are loc acum în viața ta.

  1. Încă te regăsești

După o despărțire este bine să îți acorzi un timp pentru a te redescoperi. În timpul unei relații riști să pierzi mult din tine, precum valorile sau interesele tale. Toate lucrurile pe care le-ai dat la o parte pentru iubitul tău acum le poți recupera. Se poate să îți fi amânat visele și cauți modalități de a le urma, așa că trebuie să te concentrezi pe lucrurile pe care le-ai neglijat în relația trecută.

  1. Îți este teamă să fii tu însăți

O relație sănătoasă implică ca ambii parteneri să se accepte unul pe celălalt așa cum sunt. Dacă îți este teamă că dacă te implici într-o relație înseamnă că trebuie să pretinzi că ești altcineva pentru ca celălalt să te placă, doar vei deveni anxioasă că ai putea fi „prinsă”.

Citește și: Reguli pentru soț: O femeie a postat o listă cu lucrurile interzise partenerului ei 

Citește și: De ce este bine să porți hainele partenerului tău 

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter