5 lucruri subtile care îți distrug familia

De Adina Radu, pe Ultimul update Vineri, 17 septembrie 2021, 12:44
Familia e cel mai important lucru pentru un om. De ce oare unele familii rezistă doar cinci minute fără să se certe și de ce oare alte familii se înțeleg perfect? O familie cu membri care se înțeleg și lucrează împreună este o familie sănătoasă.

Care sunt lucrurile care îți distrug familia

  • Împarți inegal afecțiunea

Da, copiii tăi sunt pe primul loc în orice familia, dar nu trebuie să îți neglijezi soțul și nici el nu ar trebui să te neglijeze pe tine. Nimic nu face o familie unită ca o legătură strânsă între cei doi stâlpi ai familiei.

  • Fiecare uită de responsabilități

Toți membrii familiei trebuie să aibă roluri în familie. Cineva duce gunoiul, cineva face curat, cineva are grijă de copii etc. Când cineva uită de responsabilitatea sa, legăturile din familie încep să se slăbească.

  • Comunicarea lasă de dorit

Comunicarea nu este cel mai important lucru doar într-o căsnicie, ci este cel mai important lucru din orice fel de relație. E nevoie de timp pentru a vă cunoaște partenerul, copiii și ceilalți membri ai familiei. Fiți cinstiți unii față de ceilalți și exprimați-vă nemulțumirile și trăirile de fiecare dată.

  • Refuzul de a-ți cere scuze

Iertarea este cel mai frumos dar pe care îl poți face. Fii primul/prima care își cere scuze chiar dacă nu ești vinovatul într-o ceartă. Într-o familie, securile se îngroapă, nu se folosesc.

  • Nu se respectă interesele celorlați

Respectul și acceptarea față de interesele diferite ale membrilor familiei sunt baza unei familii puternice. Dacă membrii minori ai familiei refuză sau nu le plac anumite activități, țineți cont de părerile lor. Nu sunt de neglijat.

  • Păstrează armonia cu seri în care să urmăriți filme de familie fantastice, potrivite pentru copiii, părinți și bunici deopotrivă!

Sursa foto Northfoto, Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter