A face sex vs a face dragoste

De Stela Moisescu, pe

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/pasalau1.dev.unica.ro/site/wp-content/themes/unica-clean/functions.php on line 235

Este aceasta mai degrabă o competiţie bărbat versus femeie? Sau o competiţie între aventurile de-o noapte şi relaţiile de cuplu? Nici una, nici alta! Atunci când întrebi o persoană…
… dacă preferă să facă sex sau dragoste, te vei lovi de stereotipuri.

Unii văd diferenţierea dintre cele două în stilul adoptat în pat, pasional sau romantic, iar alţii în tipul de sentimente pe care le nutreşti pentru partener, te implici sentimental sau nu.

În general, bărbaţii preferă stilul pasional şi evită să se implice sentimental, deci fac sex, iar femeile adoptă stilul romantic cu un bărbat pentru care nutresc sentimente puternice, deci fac dragoste. Cât de adevărat este acest stereotip?

Află în continuare cum preferă trei femei şi trei bărbaţi actul sexual.

Daniela crede că sexul fără iubire este o experienţă incomodă, mai ales atunci când îşi imaginează momentul de după cu un bărbat pentru care nu simte nimic. „Prefer să existe sentimente profunde între noi, aşa obţin eu cea mai mare satisfacţie. Deci sunt pro a face dragoste, nu sex”.

A face dragoste implică mai multă pasiune?

Întrebând-o cum preferă să facă dragoste cu iubitul ei, ea îmi răspunde că nu se topeşte după lumânări parfumate, ci totul se desfăşoară mai pasional.

„Eu şi iubitul meu ne cunoaştem preferinţele sexuale şi, pentru că ne iubim, încercăm să ne îndeplinim orice dorinţă, aşa că la noi actul sexual este foarte pasional”. Ea declară convinsă că plăcerea sexuală maximă poate fi atinsă de doi oameni care se iubesc.

Aşadar, ea nu pune egal între a face dragoste şi romantism, ci a ales să combine pasiunea şi iubirea.

Iubirea implică altruism şi zero plăcere personală?

Mihaela, de exemplu, crede că sexul este util, cel în care nu contează persoana, ci doar plăcerea fiziologică. Ea consideră că dacă nu se implică sentimental, nu se preocupă la fel de mult de satisfacerea partenerului şi se simte ea mai bine în pat.

„Am încheiat o relaţie de aproape trei ani. În tot acest timp am încercat să-l aduc pe culmile plăcerii, uitând de mine. Iubirea pentru el mă determina în mod instinctiv să joc un rol de femeie fatală în pat.

În realitate, reuşeam să obţin plăcere mai degrabă singură. După ce ne-am despărţit, am avut o aventură cu un bărbat, care mă atrăgea fizic şi atât. Cu el am reuşit să ating şi eu acea plăcere de care auzeam doar de la prietene”.

Mihaela îşi doreşte acum să găsească acel bărbat pentru care să nutrească sentimente profunde, dar fără să renunţe la plăcerea fizică de a face sex.

A face dragoste, dovada lipsei de atracţie?

Alina crede că o femeie face sex atunci când este cu adevărat atrasă de cineva şi face dragoste atunci când este într-o relaţie guvernată de sentimente puternice şi zero atracţie sexuală.

„Doi oameni pot ajunge să se iubească, fără să existe o atracţie irezistibilă între ei sau să se dorească pătimaş, fără să se aibă la suflet. În primul caz facem dragoste, iar în cel de-al doilea sex. Dacă mă întrebi ce prefer, nu-ţi voi putea răspunde. Le vreau pe amândouă cu acelaşi bărbat”.

Dragostea şi sexul, ca apa şi uleiul?

Daniel crede că nu le poţi avea pe amândouă într-o partidă de sex, dar le poţi împărtăşi cu aceeaşi persoană… pe rând.

„Am avut norocul să dau peste o femeie pe care o iubesc şi o doresc în egală măsură. Aşa că am nevoie să fac şi sex, dar şi dragoste cu ea. Am încercat să îmbin stilurile, iar rezultatul a fost amăgitor. Am ajuns la concluzia că într-o partidă de sex ori fac dragoste în întregime, ori sex. Nouă ne place să le alternăm pe cele două în funcţie de dispoziţie”.

E nevoie de cunoaştere şi încredere pentru a face sex?

Ionuţ şi Răzvan sunt de altă părere. Cei doi spun că momentul prielnic pentru a face dragoste este cel de la începutul relaţiei, atunci când iubirea e mare, iar gesturile romantice sunt la înălţime, iar mai apoi, când v-aţi cunoscut suficient de bine şi intervine, eventual, plictiseala, e indicat să faceţi sex.

„După un anumit timp dispare sentimental acela de iubire pură şi vrei să-ţi faci de cap cu persoana lângă care ai stat o vreme şi pe care ai ajuns să o cunoşti  în cel mai mic detaliu. Aşa că vei dori să experimentezi în pat, să nu mai pui accentul pe iubire şi respect, dimpotrivă.

Vei dori să o provoci şi să o faci să uite de sentimente, inhibiţii şi să fie liberă cu tine. O femeie se simte liberă şi gata să facă sex, nu dragoste, atunci când a căpătat suficientă încredere în bărbatul de lângă ea”, descrie Ionuţ.

Răzvan recunoaşte că nu şi-ar permite să-i ceară ceva anume în pat unei femei pe care o ştie de puţin timp. El crede că în timp eşti mai sigur pe tine şi îţi poţi permite mai multe lucruri.

„Mi-ar plăcea să mă bucur de sex alături femeia respectivă şi la început când sunt îndrăgostit. Atunci ar fi cel mai intens moment pentru a  face sex, însă, de cele mai multe ori, trebuie să treacă ceva timp de acomodare”.

A face dragoste înseamnă a te cenzura?

Răzvan asociază sexul cu ceva spontan şi instinctiv, în care îi arăţi fără reţineri celei de lângă tine că o doreşti. El se declară anti a face dragoste din mai multe motive.

El crede că a face dragoste este un act sexual incomplet şi spune „Nu, mulţumesc” partidelor de sex care implică multe săruturi, lumânări şi aşternuturi din satin. De ce?

„Nu văd nimic provocator în a face dragoste. Acel stil romantic în pat te împiedică de fapt să te manifeşti. Nu pot să mă simt bine în pat spunându-i unei femei cât de mult o iubesc, fără să-i arăt necenzurat cât de mult o doresc.

A face dragoste şi a face sex este precum sexul cu prezervativ şi cel fără: în sine e vorba de aceeaşi activitate, doar că una dintre ele îţi provoacă mai multă plăcere”, conchide Răzvan.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!