Coregasmul sau cum să ai orgasm la sala de fitness fără să faci sex

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Miercuri, 14 februarie 2018, 15:58
Conform unui studiu desfășurat în urmă cu câțiva ani, femeile pot avea orgasm la sala de fitness, fără, însă, a face sex. Orgasmul obținut în acest mod a primit numele de coregasm. Denumirea a fost dată de Debby Herbenick, cercetătoare și profesor de educație sexuală la Institutul Kinsey, Universitatea Indiana.

Pentru a descoperi cum și când se întâmplă exact acest lucru, cercetatoarea a analizat 370 de femei cu vârste cuprinse între 19 si 63 de ani. Studiul a relevat că peste jumătate dintre participante au avut orgasm la sala de fitness de cel puțin 10 ori.

Debby Herbenick a mers mai departe cu studiul și a descoperit care sunt exercițiile care favorizeaza apariția coregasmului. Astfel, concluzia a fost că cele mai multe exercitii asociate cu coregasmul au fost: exercițiile abdominale (51.4%), ridicarea de greutăți (26.5%), Yoga (20%), mersul pe bicicletă (15.8%), alergarea (13.2%) și mersul normal (9.6%).

Explicația vine din faptul că în timpul mișcării fizice corpul eliberează endorfine, substanțe chimice denumite și moleculele fericirii care sunt secretate cu precădere în timpul actului sexual, dar și atunci când o persoană desfășoară o activitate care-i face plăcere, iar endorfinele conduc, implicit, la apariția coregasmului.

Citește și – Ce este micro-înșelatul și cum se manifestă infidelitatea online

Citește și – Dacă te cerți cu iubitul la această oră, relația se va termina

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter