Cum îți dai seama că te afli într-o relație unilaterală

De Unica.ro, pe

Ai simțit vreodată că, deși ești într-o relație, partenerul nu îți împărtășește sentimentele? Dacă da, atunci s-ar putea să fie o relație unilaterală.

Atunci când dorințele, așteptările și limitele a doi parteneri diferă, apar tot felul de tensiuni și neînțelegeri, conform Women’s Health Magazine. Pentru a-ți da seama dacă te afli sau nu într-o relație unilaterală, fii atentă la semnele de mai jos:

Tu ești cea care inițiază planurile mereu

În fiecare relație există o balanță – uneori, s-ar putea ca tu să depui mai mult efort, alteori s-ar putea ca persoana cu care ești să o facă, în funcție de ce se petrece în viețile voastre. Dar dacă tu ești în mod constant cea care inițiază planurile, există o șansă ca cealaltă persoană să nu fie la fel de implicată în relație așa cum ești tu.

Nu îi interesează prea mult detaliile din viața ta

Majoritatea oamenilor, atunci când sunt entuziasmați cu privire la o persoană, vor să afle mai multe despre ea. La început, vor să afle detalii despre pasiunile și interesele lor, despre prieteni și familie. Mai apoi, această curiozitate se transformă într-un interes continuu cu privire la viața celuilalt. Când nu este nici curiozitate, nici interes, s-ar putea ca relația să fie mai degrabă unilaterală.

Anulează des planurile împreună

Anularea planurilor nu este ceva rău în sine – dar când se întâmplă des, poate deveni o problemă. Când vrei să petreci timp cu o persoană, o faci fără să găsești de fiecare dată câte o scuză. Dacă partenerul tău anulează constant planurile din motive oarecare, poate vrei să reevaluezi relația.

Doar tu ții conversația vie

Nu toată lumea este vorbăreață. Dar dacă ai observat o schimbare în cât de responsiv este partenerul tău prin mesaje sau în disponibilitatea de a discuta față în față, poate că tu investești mai mult în relație decât o face el.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter