De ce dai de atâția oameni ciudați când îți cauți partenerul pe internet

De Bianca Prangate, pe
Adeseori, internetul poate fi un loc nu tocmai prietenos - iar acest lucru este cum nu se poate mai evident când încerci să îți cauți partenerul de viață în mediul online.

Deși există și destule povești cu final fericit când vine vorba de online dating, realitatea multor oameni nu este la fel de fericită, după cum arată doctorul în psihologie și psihoterapeutul Raluca Anton într-un articol scris pentru Pagina de Psihologie. Ea a explicat că, atunci când un individ are mai multe variante de alegere, cantitatea lui de resurse cognitive necesare pentru a lua o decizie se reduce. Tocmai din cauză că oamenii nu pot să se concentreze pe analiza în detaliu a unui potențial partener, deciziile cu privire la partenerii din online nu sunt cele mai bune.

Dacă îți cauți partener în mediul online, este bine să îți reduci așteptările și să conștientizezi faptul că alegerile pe care le faci ar putea să nu fie cele mai fericite, din simplul fapt că mintea ta este copleșită de prea multe informații pentru a lua decizii corecte. Dacă lucrurile nu sunt așa cum ți-ai dori, va fi tentant să spui „Am dat numai de ciudați pe internet” – dar asta înseamnă doar că externalizezi problema, după cum explică Raluca Anton. Cel mai bine este să realizezi că procesul tău decizional nu este cel mai rațional când ești în online.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter