Greșeli pe care să le eviți când îți cauți perechea online

De Bianca Prangate, pe

În 2020, aplicațiile de dating nu mai sunt o nișă, sunt o realitate accesibilă oricui. Însă atunci când te hotărăști să îți cauți partenerul online, e bine să ții cont de niște sfaturi.

Nu da importanță afirmațiilor celuilalt despre tipul lor de personalitate

Poate că pe profilul persoanei de care ești interesată găsești afirmații de genul „Nu îmi plac dramele” sau „Am un simț al umorului foarte bine dezvoltat”. Ideal ar fi să nu iei aceste informații de bune, pentru că oamenii nu sunt cei mai credibili naratori când vine vorba de propria persoană. Descrierile lor ar putea să nu le reflecte personalitatea cu acuratețe, realitatea fiind ori mai rea, ori – în cazuri fericite – mai bună decât cea pe care o percep ei. Informații de tipul vârstei, locației, locului de muncă și a educației sunt ceva mai „tangibile”, mai obiective.

Evaluează tonul emanat de profilul persoanei de care ești interesată

Când analizezi profilul celuilalt, ai mare grijă la semnele subtile care ți-ar putea sugera că persoana respectivă este lăudăroasă, egocentrică, deprimată sau nesigură pe ea. Spre exemplu, cineva care are în descriere o afirmație de genul „Prietenii mei mi-au făcut contul în glumă, haha”, ar putea să te facă să te gândești că este un om nesincer, care nu este dispus să își arate vulnerabilitățile sau motivele reale pe față. Dacă observi semnale de alarmă de la început, este un plus pentru tine, pentru că în acest fel vei evita să ai inima frântă în viitor.

Nu îți face fantezii prea repede

Dacă ai început să folosești aplicații de dating în ideea de a-ți găsi perechea cât mai curând, s-ar putea să te trezești că îți faci fantezii prea devreme. Poate că persoana întâlnită pe Tinder pare să fie idealul tău din aproape toate punctele de vedere – dar nu uita că nu o cunoști pe deplin, așa că nu este bine să îți pui sufletul pe masă din prima, mai ales dacă nu ați avut nici măcar o singură întâlnire față în față. În cazul online dating-ului, precauția este cheia.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter