La ce vârstă încep bărbații să aibă dificultăți în a concepe copii

De Oana Savin, pe
Femeile sunt speriate de ceasul biologic, însă și bărbații au motive de îngrijorare, susțin cercetătorii. Mai mult, după o anumită vârstă, partenerii pot crește predispoziția mămicilor la complicații sau naștere prematură.

Potrivit unui studiu realizat pe parcursul a 40 de ani, bărbații ar trebui să ia în considerare posibilitatea de crioconservare a spermatozoizilor înainte de a atinge „vârsta paternă avansată”.

Coordonatorii studiului susțin că bărbații se pot confrunta cu o scădere a fertilității, după vârsta de 35-40 de ani.

De asemenea, aceștia pot crește predispoziția partenerelor lor la complicații precum diabetul gestațional, preeclampsia sau nașterea prematură.

Vârsta părinților afectează bebelușii, mai avertizează oamenii de știință! Sugari născuți din părinți cu vârste mai avansate pot fi afectați de boli cardiace, convulsii, cancer și tulburări cognitive precum autism, notează The Independent.

Deși este răspândită teoria conform căreia modificările fiziologice apărute la femei după 35 de ani pot afecta concepţia, sarcina şi sănătatea copilului, este mai puţin cunoscut faptul că şi vârsta bărbatului poate avea un impact similar”, a declarat directorul Institutului de Sănătate a Femeilor din SUA, Gloria Bachmann.

Așa cum oamenii își pierd forța musculară și flexibilitatea după o anumită vârstă, și spermatozoizii tind să își piardă rezistența pe parcursul ciclului de viață, au explicat cercetătorii.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter