4 lucruri pe care orice femeie trebuie să le știe despre lubrifiantul ei

De Mia, pe Ultimul update Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 11:03

Sexul îți aduce numeroase beneficii, așa că este perfect normal să vrei să-l faci cât mai bun. Poți schimba pozițiile de sex, poți încerca locuri noi pentru partidele de amor sau poți cumpăra diverse „instrumente” care să vă îmbunătățească viața intimă. Așa este și lubrifiantul – un tool necesar, dar despre care trebuie să știi anumite lucruri:
Lubrifiantul poate ascunde durerea
Unele lubrifiante conțin ingrediente precum benzocaină sau lidocaină pentru a scade disconfortul simțit în timpul partidelor de sex (în special pentru femeile care fac sex pentru primele dăți), însă în același timp poate ascunde anumite dureri.
Iar câteodată durerile sunt necesare să știi că totul este în ordine și că nu te vei trezi cu leziuni mai târziu, când trece efectul lubrifiantului.
Atenție la zaharurile din lubrifiant
Unele astfel de produse menite să îmbunătățească experiențele sexuale pot avea în componență și zaharuri, ingrediente care afectează femeile. Zahărul este unul dintre lucrurile care poate determina apariția candidozei sau ale altor infecții bacteriene. Așa că lubrifiantul cu arome și gust ar trebui folosit mai rar… sau deloc.
Lubrifiantul nu ar trebui să intervină în concepție
Lubrifiantul ideal pe care femeile ar trebui să-l foloească este cel care nu face rău lichidului seminal masculin și care imită pH-ul mucoasei cervicale, ca și consistența.
Unele lubrifiante îți pot face probleme
Unele femei sunt mai sensibile, iar un lubrifiant mentolat nu este deloc plăcut pentru ele. Așadar, dacă vrei să folosești unul care încălzește sau cu mentol, nu îl folosi prima oară în timp ce faci sex, ci încearcă-l înainte pe o parte mică a uneia dintre labii. Dacă nu îți place cum se simte, atunci nu-l mai folosi.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter