Poţi să-l faci să te înţeleagă!

De Libertatea pentru femei, pe

Admiraţia şi respectul reciproce vă vor ajuta să treceţi peste toate diferenţele dintre voi.
El e pragmatic, tu eşti sensibilă şi visătoare, el tăcut, tu vorbăreaţă. E atât de diferit de tine, încât uneori ai impresia că nu te înţelege deloc…
Am auzit o mulţime de femei plângându-se că, după ani de-a rândul petrecuţi alături de el, tot nu se simt înţelese. „Câteodată simt că vorbim limbi diferite. Parcă n-ar înţelege nimic din ce îi spun”, îmi mărturisea mâhnită o prietenă. „Nu ştiu dacă e vorba de indiferenţă faţă de ceea ce îmi doresc eu sau dacă pur şi simplu nu reuşesc să ajung la el cu felul meu de a-i vorbi. Înţeleg că suntem diferiţi, dar oare chiar n-aş putea să-l fac să mă înţeleagă mai mult?!”

Spune-i clar ce doreşti

Problema prietenei mele e că, precum majoritatea femeilor, când vrea ceva, nu-i spune soţului său direct ce doreşte, ci o ia pe ocolite, cu tot felul de apropouri şi de subtilităţi. Iar când reacţia soţului său nu apare, se supără că acesta o ignoră şi că nu ţine cont de ceea ce îşi doreşte ea.
Ei bine, dacă te afli în aceeaşi situaţie, ar trebui să ştii că bărbaţii stau mai prost la capitolul intuiţie.
De aceea, trebuie să-i ceri clar ceea ce îţi doreşti. Spune-i, de exemplu, în loc de „Dragul meu, de când nu am mai petrecut şi noi o seară liniştită în doi…”, „Dragul meu, ce-ar fi să ieşim mâine-seară în oraş numai noi doi?”. Sau, în loc să-i spui: „Sunt atât de obosită, nu mai reuşesc să fac faţă cu toate treburile”, spune-i direct: „Mi-aş dori să împărţim responsabilităţile casnice, să duci tu gunoiul şi să faci cumpărăturile”.

Acceptă faptul că sunteţi diferiţi

Dacă îi vei vorbi unei femei despre problemele tale, aceasta te va asculta cu atenţie, încercând să-ţi ofere suportul său afectiv. Cu un bărbat însă, lucrurile stau în majoritatea cazurilor cu totul altfel: acesta va încerca să-ţi ofere cât mai repede soluţii pentru rezolvarea problemelor, dar fără a avea prea multă răbdare să te asculte şi să analizeze cauzele. Însă, când vorbesc despre o problemă, femeile nu doresc decât să fie ascultate, să simtă că cineva le este aproape, le înţelege şi le susţine. De aici apare, în multe cazuri, suferinţa femeilor, care percep pragmatismul bărbatului de lângă ele ca pe o indiferenţă. În realitate însă este vorba de o atitudine diferită a bărbaţilor în faţa problemelor, care preferă să le rezolve cât mai repede. Aşadar, nu o lua personal, ca pe o lipsă de interes din partea lui, ci învaţă să accepţi că sunteţi diferiţi. Şi, ca să îmbunătăţiţi comunicarea dintre voi, spune i că ţi-ai dori ca el să te asculte pur şi simplu, că ai nevoie să-i împărtăşeşti frământările tale. Dacă asta e principala problemă, poate fi un prim pas pentru ca el să se străduiască să te asculte mai mult.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter