Sacrificiul pe care Prințul Philip l-a făcut din dragoste pentru soția sa, Regina Elisabeta

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Miercuri, 08 noiembrie 2017, 17:31
S-au îndrăgostit unul de celălalt și s-au logodit în secret, ceea ce nu era permis într-o familie regală, chiar și în secolul XX. Iubirea dintre Elisabeta a II-a, cea care avea să devină Regina Marii Britanii, și Prințul Philip nu a fost lipsită de obstacole, dar rezistă de 70 de ani.

S-au întâlnit prima dată în anul 1939, când ea avea 13 ani, iar el era un cadet în vârstă de 18 ani la Royal Naval  College din Dartmouth. Cinci ani mai târziu s-au reîntâlnit din nou, la un meci de crichet. Atunci, Lilibet, așa cum era alintată în copilărie Regina Elisabeta, s-a îndrăgostit iremediabil de Philip.

Au început să corespondeze și se iubeau atât de mult, încât s-au logodit în secret, asta pentru că familia viitoarei Regine nu vedea cu ochi buni această relație. Acestora le-ar fi plăcut un aristocrat cu o situație mai bună decât acest prinț străin și fără regat.

Cu toate acestea, la insistențele Elisabetei a II-a, în iulie 1947, regele şi regina au anunţat cu „cea mai mare plăcere” logodirea fiicei lor cu „Locotenentul Philip Mountbatten”, care a renunţat la naţionalitatea sa, la nume şi la religia ortodoxă pentru a face posibilă căsnicia.

Înainte de căsătorie, Philip a renunțat la titlul de Prinț al Greciei și Danemarcei și a adoptat numele de familie al mamei sale britanice, devenind Locotenent Philip Mountbatten. Mai mult, el s-a convertit de la ortodoxie la anglicanism. Regele George al VI-lea i-a acordat titlul de Alteță Regală, apoi l-a numit Duce de Edingburgh, Conte de Merioneth și Baron Greenwich.

Printul Philip si Regina Elisabeta 2

Tot pentru a se putea căsători cu Regina, Prințul Philip a fost nevoit să renunțe și la fumat, însă cel mai mare sacrificiu pe care l-a făcut de dragul soției a fost să renunțe la cariera sa de soldat.

Cel de-al cincilea fiu al Prinţului Andrew al Greciei şi al Prinţesei Alice de Battenberg şi-a dorit dintotdeauna să devină soldat. Când a devenit major, Ducele de Edinburgh s-a înrolat în Marina Britanică, dar a renunțat curând pentru a se putea căsători cu Elisabeta a II-a.

„Credeam că voi avea o carieră în Marină, dar n-a fost să fie. Trebuie să faci compromisuri. Asta e viața“, își amintește prințul în vârstă de 96 de ani.

Printul Philip si Regina Elisabeta 3

Regina cu cea mai lungă domnie pe care a văzut-o Anglia și soțul ei, un bărbat ale cărui glume au fost de multe ori catalogate ca fiind gafe monumentale, fac în continuare o echipă excelentă, având patru copii, opt nepoți și cinci strănepoți.

Pe data de 20 noiembrie, Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Philip sărbătoresc aniversarea celor 70 de ani de mariaj și, așa cum bine concluzionează scenaristul britanic Robert Hardman: „Este cel mai lung mariaj regal din istorie. Nu mai au nimic de dovedit”.

Citește și – Care sunt regulile pe care trebuie să le respecte o prințesă

Citește și – Care e singurul lucru pe care regina Marii Britanii îl detestă la Kate Middleton

Foto – Hepta, Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter