Test de sarcină, preț în România. Cum îl folosești corect și cum arată un test de sarcină pozitiv

De Sandra S., pe Ultimul update Vineri, 04 octombrie 2019, 11:39
Sex

Un test de sarcină poate fi de mai multe tipuri, însă nu te lăsa păcălită: dacă unul costă sub 5 lei, iar un altul peste 10, nu înseamnă că cel mai scump este mai eficient, ci ambele îţi oferă acelaşi rezultat.

Cum se face un test de sarcină

Testele de sarcină care se pot găsi la farmaciile din România sunt de trei tipuri: tip stilou, tip bandă şi tip casetă. Cel tip stilou seamănă cu un instrument de scris – de aici şi numele – pe care trebuie să urinezi, ca apoi să afli rezultatul testului. Pentru testul de sarcină tip bandă ai nevoie de un recipient în care să colectezi urina, apoi introduci beţişorul până la linia indicată şi îl laşi acolo timpul specificat de test.

În cazul testelor de tip casetă, lucrurile sunt un pic mai complicate: ai nevoie de un recipient curat, de unică folosinţă, în care să urinezi. Apoi, cu ajutorul pipetei incluse în cutia testului de sarcină iei câteva picături şi le torni în spaţiul special de colectare a lichidului.

După cât timp poți face test de sarcină

Dacă vrei să rămâi însărcinată sau, din contră, îți e teamă că ai rămas, probabil că te întrebi după cât timp poți face test de sarcină. În general, la aproximativ două săptămâni după contactul sexual neprotejat poți face test de sarcină. Ca să rămâi însărcinată, ar trebui să ai contact sexual în perioadă ovulației. Aproximativ două săptămâni mai târziu, ar trebui să apară menstruația, însă dacă ai rămas însărcinată nu va apărea. În prima zi de întârziere a menstruației orice test de sarcină ar trebui să fie concludent.

Dacă vrei să afli mai devreme, poți folosi un test de sarcină ultrasensibil, de exemplu un test de sarcină Barza. Acesta detectează cantități mai mici de hormon hCG prezente în urină, astfel că poți afla dacă ești însărcinată cu aproximativ patru zile înainte de data când trebuia să ai menstruație.

Când se face un test de sarcină

Mai nou, cele mai multe teste de sarcină nu mai cer să fie făcute dimineaţa, ci le poţi face în orice moment al zilei – prezenţa hormonului hCG (gonadotrofina corionică umană). Cele mai uşor de folosit sunt cele tip stilou, însă tot acestea se numără şi printre cele mai costisitoare.

Cum arată un test de sarcină pozitiv

Pentru a vedea cum interpretezi rezultatele unui test de sarcină, trebuie să citești cu atenție prospectul. Interpretarea diferă de la o marcă la alta. Unele teste semnalează sarcina printr-o linie rox, altele printr-o linie albastră. Cert este că uneori linia de teste poate fi mai accentuată, alteori poate fi mai puțin vizibilă. Dacă linia este vizibilă, fie și foarte slab, se consideră că testul este pozitiv.

cum arata un test de sarcina pozitiv

Test de sarcină, preț în România

Un test de sarcină apărut în urmă cu mai puţini ani, dar printre cele mai cunoscute este testul Sure Check, produs de Blue Cross Bio-Medical. Preţul la care îl vei găsi în farmacii este între 8 şi 13 lei, depinzând de locul din care îl cumperi.

Un alt test de sarcină la fel de performant este testul Minut, produs de către Vision Trading. Acesta vine în toate cele trei forme – tip stilou, la preţul de 9 lei, tip bandă, la 8 lei şi tip casetă la 9 lei. Şi Minut şi Sure Check identifică hormonul hCG.

Un test de sarcină Barza ultrasensibil detectează sarcina (uterină sau extrauterină) cu 4 zile înainte de întârzierea menstruaţiei, aşadar este un test destul de performant. Testul de tip stilou (Barza Jet) costă 15 lei în farmacii, tip casetă 10 lei, iar tip bandă (Barza Strip) 8,5 lei.

Un test de sarcină One Test, produs de către Onedia, vine în două forme – tip casetă şi tip stilou. Ambele identifică hormonul hCG în probele de urină. Cel tip casetă se găseşte la preţul de 10 lei, în timp ce One Test stilou poate fi cumpărat la 15 lei.

Uite cum se face corect un test de sarcină:

Foto 1: Shutterstock
Foto 2: Shutterstock

Află și cum evoluează sarcina pe saptamani.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter