Plante pentru o viață sexuală reușită

De Elena S. , pe Ultimul update Vineri, 16 ianuarie 2015, 21:47

Atunci când nu exista o problemă gravă de sănătate și viața sexuala are de suferit doar din cauza oboselii și a stresului, poți apela la leacuri din natura pentru a vitaliza relația de cuplu.
Cei care au contraindicaţii la medicamente le clasice pentru potenţa pot apela la leacurile din natura. Acestea acţioneaza mai încet şi este nevoie de un tra tament mai lung pentru a obţine rezultate, dar nu sunt periculoase. Bineînţeles, va fi de ajutor şi alimentaţia sanatoasa (multe fructe şi legume, mai puţina carne şi zahar), exerciţiile fi zice practicate în mod regulat şi odihna suficienta, pentru ca o stare fizica buna este necesara ca sa ai o viaţă sexuală împlinită.
GUARANA stimulează libidoul
Guarana este folosita în America de Sud pentru efectele sale tonice. Conţine de doua ori mai multa cofeina decât cafeaua şi are un efect mai rapid. Este indicata şi pentru creşterea libidoului, atât la barbaţi, cât şi la femei. Are efectul de a mari rezistenţa şi durata actului sexual. În plus, acţioneaza şi ca tonic psihic, crescând dorin-ţa. Se face infuzie din 2 g de plan ta la o cana cu apa. Se lasa 10-15 minute sa stea, dupa care se strecoara. Se bea o cana pe zi.
DAMIANA creşte sensibilitatea
O alta planta din America de Sud, damiana, a fost folosita ca afrodiziac din timpuri vechi de civilizaţia Maya. Şi în prezent, ceaiul din frunze de damiana este baut înainte de a face dragoste. Are efectul de a stimula circulaţia la nivel genital şi de a creşte sensibilitatea în zona. La barbaţi, creşte cantitatea de sperma. Are şi efect de calmant nervos. Astfel, scapi de starea de stres, eşti mai relaxat şi creşte dorinţa. Se gaseşte în suplimente alimentare care se iau conform indicaţiilor din prospect sau ale medicului.
MACA pentru fertilitate
Maca este un afrodiziac folosit în Peru, care are şi efect de sporire a fertilitaţii întrucât îmbunataţeşte cantitatea şi calitatea spermei. Creşte dorinţa atât la barbaţi, cât şi la femei. Sporeşte rezistenţa organismului la factori perturbatori şi îmbunataţeşte performanţele sexuale. Ajuta mai ales în cazul celor care şi-au pierdut libidoul din cauza stresului. În ţara de origine este folosita ca aliment, este macinata şi utilizata la copt sau ca terci. Se poate adauga în bauturi sau se mai gaseşte sub forma de sirop. La noi este mai uşor de gasit ca supliment alimentar în farmacii sau magazine cu produse naturale.
Sânzienele au acţiune afrodiziacă
„Sânzienele au acțiune afrodiziaca. Preparatele din aceasta planta au efecte favorabile asupra circulației și a vaselor capilare. Se recomanda în mai multe afecțiuni, dar și în impotența. Se prepara o infuzie dintr-o lingura din parțile de sus ale plantei recoltate în timpui înfloririi, la o cana cu apa. Se beau una-doua cani pe zi. Nu prezinta contraindicații. Se spune și despre țelina ca are efect afrodiziac. Fara a demitiza importanța pe care europenii a acorda acestei plante (de fapt, radacinii), doresc sa subliniez ca în Orient, semințele de țelina sunt folosite pentru stimularea libidoului.
Fie sunt mestecate crude, fie se prepara sub forma de decoct, dupa cum urmeaza: 20 g de semințe de țelina și 10 g de boabe de piper negru se fierb timp de 15 minute în 250 ml de apa. Se lasa 10 minute în repaus, se strecoara și se beau doua-trei linguri înaintea actului sexual. Adaug și o constatare recenta în urma experimentelor pe animale, care vine sa susțina o ipoteza cel puțin curioasa, si anume ca mamaliga din porumb are un usor efect afrodiziac, atât la animalul de experiment, cât si la om.”
foto cuplu îndrăgostiți Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter