Terapie de cuplu: 5 semne care îţi arată că aveţi nevoie

De Sandra S., pe

Nu a fost niciodată uşor să menţii o relaţie serioasă fericită şi se poate întâmpla adesea ca unul dintre membrii cuplului să îşi găsească sprijinul în afara relaţiei. Terapia de cuplu nu salvează o relaţie care nu funcţionează, ci restaurează comunicarea şi intimitatea între două persoane care vor să îşi refacă legătura. Cum ştii dacă aveţi şi voi nevoie de consiliere de cuplu:

Aveţi mereu aceleaşi certuri

De multe ori vă certaţi şi vă reproşaţi aceleaşi lucruri, deşi aţi mai stabilit de câteva ori că v-aţi iertat şi aţi trecut peste. Dacă acelaşi subiect revine în discuţie mereu, nu aţi găsit o soluţie şi probabil că nu o veţi face prea curând. Un terapeut poate fi un bun mediator între voi şi vă poate ajuta să găsiţi soluţii la care nu v-aţi mai gândit până acum. Câteodată e nevoie de perspectiva unei persoane din afara cuplului, care să vadă problema cât mai obiectiv.

Partenerul tău îţi cere să faceţi terapie de cuplu

Nu ar trebui să te simţi jignită dacă iubitul tău îţi cere să mergeţi la un terapeut pentru consiliere. Din contră, ar trebui să te bucuri că ţine atât de mult la relaţia voastră şi că vrea s-o repare cu orice preţ. În niciun caz mersul la psiholog nu înseamnă că aveţi probleme uriaşe, ci că poate comunicarea dintre voi a devenit în timp defectuoasă şi aveţi nevoie de un mic ajutor pentru a reveni pe calea cea bună.

Viaţa sexuală nu te satisface

Este normal ca într-o relaţie de lungă durată să aveţi momente în care sexul cade pe planul al doilea, în timp ce voi vă găsiţi alte ocupaţii. Totuşi, nu este sănătos să rămâneţi în această situaţie, pentru că problema se poate adânci…
Citeşte continuarea articolului pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter