Vreau să o înving pe prietena mea!

De Stela Moisescu, pe

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/pasalau1.dev.unica.ro/site/wp-content/themes/unica-clean/functions.php on line 235

Invidie şi rivalitate există chiar şi între cele mai bune prietene. Adesea, un bărbat este îndeajuns pentru a dizolva prietenia dintre cele două.
Bărbaţii, în schimb, rămân „tovarăşi” în ciuda divergenţelor! Află de ce nu suntem atât de solidare precum reprezentanţii sexului opus şi cum putem face mai trainice relaţiile cu celelalte femei.

Competiţia dintre femei

Bărbaţii au învăţat să fie solidari încă din perioada copilăriei, atunci când se jucau în echipă.

„Jocurile în echipă i-au ajutat pe bărbaţi să înţeleagă faptul că victoria se poate obţine numai dacă  ai încredere în coechipierii tăi şi comunici cu ei armonios”, explică psihologul Gabriel Dinu.  

Dacă şi tu îţi dichiseai păpuşa pentru ca a ta să fie cea mai cochetă, nu-i de mirare că între noi există mai degrabă un spirit de competiţie, nu de echipă.

Un alt stimul ce duce la competiţie este însuşi procentul mai mare al femeilor în raport cu bărbaţii. „Dacă privim lucrurile global, faptul că femeile sunt mai multe decât bărbaţii poate încuraja o competiţie între femei, una care poate afecta relaţiile de prietenie”, mai spune Dinu.

Cum afectează un bărbat prietenia dintre femei?

Ai şi tu o „prietenă bună” care ţi-a furat iubitul sau care îi face ochi dulci soţului tău?

Educaţia primită de la părinţi joacă un rol important în cazul femeilor care preferă iubitul prietenei în locul unui tip fără obligaţii. Ele aleg să ignore aspectul moral şi ţin cont doar de motivele care le împing să facă un asemenea gest: pentru că s-au îndrăgostit, pentru că le este la îndemână sau pentru că sunt singure.

Dacă soţul tău are „admiratoare” în rândul prietenelor tale, nu le judeca pe acestea foarte aspru… Femeile sunt atrase de bărbaţii căsătoriţi pentru că aceştia dovedesc că au trecut de stadiul de baieţel şi au ajuns la maturitate. Orice femeie doreşte un bărbat matur, unul care să-i poată oferi siguranţa de care are nevoie.

De ce dăm vina pe „cealaltă femeie” şi nu pe el?

Adesea o învinuim doar pe femeia cu care bărbatul înşală, în ciuda faptului că ea nici măcar nu ştie de existenţa noastră. Acest lucru se petrece din cauza unei credinţe colective care este mai îngăduitoare cu infidelitatea bărbaţilor decât cu cea a femeilor.

„Se spune că bărbatul este dator să încerce, dar decizia aparţine exclusiv femeilor. Personal, consider că ambele sexe au aceleaşi drepturi, cât şi aceleaşi obligaţii în ceea ce priveşte moralitatea şi fidelitatea”, conchide Dinu.

Solidaritatea dintre femei se poate construi dacă înveţi să fii mai tolerantă şi să faci compromisuri. Nimeni nu este perfect, nici măcar prietenele tale.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!