8 sfaturi ca să trăieşti 100 de ani

De Lumea Femeilor, pe

Este suficient să lucrezi un pic la stilul tău de viaţă. Nu e complicat deloc. Hai, încearcă!
1. Micul dejun ia-l tu singură, dejunul împarte-l cu prietenii, iar cina las-o duşmanilor.
2. Ţine sub control tensiunea arterială (ea creşte o dată cu vârsta, din cauza sclerozării vaselor de sânge): mănâncă echilibrat, fă exerciţii fizice şi zgârceşte-te la sare.
3. Ţine în frâu şi glicemia (cantitatea de zahăr din sânge). Fă economie la tot ce înseamnă dulce concentrat. Şi atenţie şi la zaharurile “ascunse” în toate celelalte alimente!
4. Ia-ţi o pisică! Cercetările medicale au consfinţit de mult extraordinarul efect antistres pe care îl are pufoasa felină.
5. O viaţă fără tutun: 25% dintre cazurile de cancer pulmonar depistate la nefumători sunt corelate cu fumatul pasiv. Deci: nu fuma şi evită mediile în care se fumează. Nu-ţi poţi evita… soţul fumător, fireşte. Dar încearcă să-l convingi să renunţe la acest obicei, măcar de dragul tău.
6. Supraveghează-ţi ereditatea: avem, deseori, aceleaşi predispoziţii pentru o boală sau alta ca părinţii şi bunicii noştri.
7. Iubeşte-ţi mama. Un studiu american arată că relaţia rece cu ea te face cu peste 90% mai vulnerabilă în faţa bolilor!
8. Mergi la spectacole, ca să alungi stresul, la biserică, pentru a-ţi descărca sufletul, visează cu ochii deschişi, şterge-ţi din memorie lucrurile neplăcute: viaţa e prea scurtă ca să o risipeşti în gânduri negre!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter