Alexandru Rafila, despre creșterea numărului de cazuri COVID-19: „În circa patru, maxim şase săptămâni vom ajunge să depăşim bine 10.000 de cazuri”

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 02 noiembrie 2020, 14:50
Alexandru Rafila, şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” susține că România ar putea înregistra cel puțin 10.000 de cazuri zilnice de COVID-19 în 4 - 6 săptămâni, dacă nu va fi limitată răspândirea noului coronavirus. 

Numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 crește tot mai mult în România, iar situația devine din ce în ce mai gravă în spitalele pentru bolnavii de COVID-19. În acest context, Alexandru Rafila, reprezentantul țării noastre la OMS, susține că vom ajunge în patru, maxim șase săptămâni, să ne confruntăm cu o creștere de cel puțin 10.000 de cazuri pe zi, dacă transmiterea comunitară va continua să fie accentuată.

Citește online gratuit numărul de noiembrie al revistei Unica

„Suntem pe un trend ascendent permanent, nu am avut nicio săptămână în care să considerăm că s-a stabilizat creşterea, în fiecare săptămână avem cu 500-1.000 de cazuri mai mult decât în săptămâna precedentă ca şi medie zilnică, la asta mă refer, şi evident spitalele au o capacitate limitată, singura soluţie de a contracara ocuparea paturilor (…) este de a stopa această creştere”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit news.ro.

„Opinia mea este că, în acest moment, dacă creşterea la care asistăm va continua în acelaşi mod, în circa patru, maxim şase săptămâni vom ajunge să depăşim bine 10.000 de cazuri şi lucrul ăsta se va reflecta cu siguranţă în ocuparea tuturor paturilor de la Terapie Intensivă, dar şi a paturile pentru asistenţa obişnuită, să spunem, a pacienţilor cu forme medii de boală, pe de o parte, iar pe de altă parte impactul asupra mortalităţii va fi evident şi nu vreau să se creeze niciun fel de panică”, a precizat președintele Societății de Microbiologie „Carol Davila”.

Citește și: Cazul îngrozitor al unei familii cu COVID-19. Autoritățile i-a lăsat să stea blocați în casă cu bunica decedată

Medicul este de părere că identificarea cât mai rapidă a persoanelor infectate și a persoanelor cu care acestea au intrat în contact poate fi soluția pentru încetinirea epidemiei de COVID-19. De asemenea, el a precizat că nu paturile din spital sunt problema, ci faptul că personalul medical nu va putea face față unul număr atât de mare de pacienți.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter