Cum arată autopsiile organelor bolnavilor de COVID-19

De Bianca Prangate, pe

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/pasalau1.dev.unica.ro/site/wp-content/themes/unica-clean/functions.php on line 235

Autopsiile mai multor pacienți care au suferit de COVID-19 arată că aceștia aveau cheaguri de sânge nu doar în plămâni, ci în aproape toate organele, conform unui patolog american.

Patologul Amy Rapkiewicz de la NYU Medical Centre a realizat un studiu alături de colegii ei, pe care l-au publicat în jurnalul The Lancet.

La începutul pandemiei, experții credeau că COVID-19 este o boală respiratorie și nimic mai mult, însă pe măsură ce virusul s-a răspândit, a devenit clar faptul că acesta produse cheaguri de sânge în mai multe organe. La rândul lor, cheagurile pot duce la complicații precum: insuficiență renală, inflamație a inimii și probleme de imunitate.

Citește și: Vaccinul împotriva COVID-19 al companiei americane Moderna intră în faza a treia de testare

„A fost dramatic pentru că deși ne-am fi așteptat la cheaguri în plămâni, le-am găsit în aproape fiecare organ pe care l-am analizat în studiul nostru cu autopsii”, a zis Rapkiewicz, conform Science Alert. „Le-am găsit în inimă și în rinichi și în ficat și în alte organe”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!