Mărturia unei asistente care luptă cu COVID-19: „Nu eram pregătiți să decidem viața cui este mai importantă”

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Vineri, 03 aprilie 2020, 16:22

În lupta cu pandemia de coronavirus, cadrele medicale sunt greu încercate. Tocmai de aceea, multe dintre ele și-au împărtășit experiențele dificile în mediul online.

O asistentă medicală care se ocupă de pacienții infectați cu coronavirus a postat pe platforma Imgur experiența ei sub pseudonomiul TurtMaGurt3, după cum arată Bored Panda. Sătulă de oamenii care cer cadrelor medicale să nu se mai plângă, ea a scris:

„Tot aud și citesc: «nu vă mai plângeți, pentru asta v-ați pregătit», cu privire la cadrele medicale în timpul acestei pandemii”, a scris ea. „Sunt aici să vă spun, nu eram pregătiți pentru asta. Nu eram pregătiți să avem grijă de alții în timp ce noi înșine nu suntem protejați cum trebuie”.

Citește și: Incredibil: un bărbat bolnav de coronavirus care a luat contact cu 250 de oameni nu a infectat pe nimeni

Asistenta a subliniat și cât de stresant este faptul că de fiecare dată când se întoarce acasă, se teme să nu îi infecteze pe cei dragi: „Nu eram pregătiți să nu putem să ne vedem/îmbrățișăm părinții, bunicii, frații și surorile, partenerii de viață, prietenii sau chiar copiii, după zile lungi, stresante, pentru că încercăm să protejăm oameni care ne sunt complet străini”.

Ea a mai zis: „Nu eram pregătiți să decidem viața cui este mai importantă bazându-ne pe vârstă, pentru că nu este suficient echipament pentru a trata pe toată lumea. Nu eram pregătiți pentru asta. Dar o facem. O facem cu mândrie, cu compasiune, cu empatie și cu profesionalism. […] O facem în timp ce suntem ridiculizați, în timp ce se țipă la noi și în timp ce suntem nerespectați. Suntem speriați. Suntem obosiți. Suntem anxioși. Suntem triști. Suntem vulnerabili. Suntem singuri. O facem. Așa cum știm mai bine. O facem. Dar nu eram pregătiți pentru asta”.

Dacă vrei să citești mărturiile și altor asistente medicale care luptă pe primul front cu noul coronavirus, le găsești AICI.

Foto: Imgur

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter