Cât timp vom mai purta măști? Răspunsul experților

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Miercuri, 20 mai 2020, 13:37

Măștile de protecție sunt o măsură esențială în prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, purtarea lor fiind recomandată de experții în sănătate de pretutindeni.

Cu toate astea, măștile pot deveni enervante uneori, oamenii plângându-se că transpiră sub ele sau respiră mai greu când le poartă. Așa că o întrebare firească este: cât timp va trebui să mai purtăm măști pentru a ne proteja pe noi și pe cei din jur?

Experții spun că vom purta măști chiar și după ce viața își va relua cursul firesc. Lectorul Shan Soe-Lin de la Universitatea Yale a zis într-un interviu cu AccuWeather că va trebui să purtăm măști până va exista un vaccin.

Citește și: Măști gratuite pentru români. Legea, votată în Senat

„Cred că va trebui să purtăm măști atâta timp cât COVID este o amenințare, iar COVID va fi o amenințare până când vom avea un vaccin”, a zis Soe-Lin. „Dacă veți citi diferite planuri de redeschidere a economiei, ideea este să punem o barieră în fața virusului și să deschidem economia doar atunci când numărul de cazuri va scădea la un nivel ce poate fi suportat de spitale… însă măștile ar fi în continuare un pas important să oprim transmisia până avem un vaccin”.

Soe-Lin a mai zis că măștile pot fi folosite de oricine, de aici și eficiența lor. „Știm că nu toată lumea poate să se distanțeze social, dar toată lumea își poate acoperi fața”, a zis Soe-Lin. Doar că purtarea măștilor ar putea fi o măsură necesară și după apariția vaccinului.

Citește și: Raed Arafat: „Știm că circulă printre noi foarte mulți asimptomatici”

„Chiar și atunci când un vaccin devine disponibil, măsurile vor depăși apariția vaccinului”, a spus Saad Omer, director la Yale Institute for Global Health, potrivit Today. „Ne aflăm într-un teritoriu neexplorat acum. Vaccinurile variază de la o țară la alta, prin modul de livrare… Avem în față cel puțin un an să lansăm un vaccin care să aibă o acoperire suficientă”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter