Expert OMS: de ce creșterea numărului de cazuri de COVID-19 nu reprezintă un al doilea val

De Bianca Prangate, pe

Pe măsură ce tot mai multe țări revin la o oarecare normalitate prin redeschiderea localurilor și mall-urilor, numărul cazurilor de COVID-19 crește.

Chiar și în România, măsurile de relaxare au fost urmate de o creștere a numărului de cazuri de COVID-19. Din acest motiv, se vorbește tot mai des despre apariția unui al doilea val de îmbolnăviri.

Cu toate astea, nu este vorba despre un al doilea val de îmbolnăviri, după cum a zis Mike Ryan, directorul executiv de la Health Emergencies Programme din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății. „În primul și în primul rând, mare parte din lume se află acum încă în primul val al acestei pandemii”, a zis el, conform Science Alert.

Multe țări au atins deja vârful maxim de îmbolnăviri, dar asta nu înseamnă că ulterioarele creșteri reprezintă un al doilea val. „Cu alte cuvinte, boala nu a atins un nivel foarte scăzut, a menținut un nivel foarte scăzut, apoi a revenit ceva mai târziu în decursul anului”, a explicat Ryan.

Tot el a spus că numărul crescut de cazuri se datorează faptului că oamenii nu mai sunt izolați, cum au fot până acum. „Nu este surprinzător deloc faptul că orice țară care iese din așa-zisa carantină poate avea focare de boală”, a subliniat Ryan. „Nu este neapărat vorba despre un al doilea val”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter