Anxietatea îți poate provoca simptome asemănătoare cu cele cauzate de coronavirus

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Vineri, 03 aprilie 2020, 16:42

Situația în care ne aflăm cu pandemia de coronavirus poate reprezenta o sursă de anxietate pentru multă lume – și tocmai această anxietate poate stârni simptome care aduc aminte de COVID-19.

Dacă simți că ai probleme de respirație și că îți este atât de cald încât transpiri, nu te gândi imediat că ești infectat cu coronavirus. Este posibil să suferi un atac de panică.

Un atac de panică cauzat de anxietate poate avea simptome asemănătoare cu infectarea cu coronavirus. Aceasta din urmă are ca simptome principale febra, tusea seacă, dificultățile de respirație și durerile în gât. Atacurile de panică pot aduce, la rândul lor, dificultăți de respirație, gură uscată, senzație de înecare și temperatură crescută.

Citește și: Metodele prin care îți poți reduce anxietatea în timpul pandemiei de coronavirus

Pe lângă simptomele menționate, atacurile de panică mai pot fi însoțite și de senzație de moleșeală, transpirație, greață, frisoane și amețeală, potrivit NHS. Doctorul Martina Paglia de la Clinica Internațională de Psihologie a explicat pentru Metro UK că unii oameni pot dezvolta simptome asemănătoare cu cele specifice infectării cu coronavirus din cauza anxietății.

De ce se întâmplă acest lucru? „[Unii oameni] sunt atât de îngrijorați cu privire la incertitudinea care înconjoară virusul încât se conving pe ei înșiși că este doar o problemă de timp până când vor avea și ei simptome”, a zis Paglia. „Mintea este incapabilă să facă diferența între pericolul real și cel perceput, iar când suntem amenințați și vulnerabili, adrenalina ne inundă corpul, cauzând anxietate crescută și adeseori declanșând dureri în piept, dificultăți de respirație și senzația de fierbințeală”.

Așadar, dacă ai aceste simptome, caută să te calmezi și să respiri adânc pentru un minut. Dacă simptomele tale încep să dispară după ce te relaxezi, poți să nu îți faci griji, pentru că cel mai probabil au fost cauzate doar de anxietate.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter