Brânza sau carnea, ce îngrașă mai mult? Răspunsul nutriționiștilor

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 14 iulie 2022, 17:19

V-ați întrebat vreodată ce îngrașă mai mult dintre brânzeturi și carne? Ei bine, răspunsul s-ar putea să vă surprindă. Conform specialiștilor în alimentație sănătoasă, brânza conține mai multe grăsimi decât carnea.

De aceea, persoanelor care doresc să scape de câteva kilograme, nutriționiștii le recomandă să recomand o perioadă la consumul brânzeturilor.

„Foarte multă lume se păcălește dând la o parte carnea de porc și puiul cu piele, e același lucru din punct de vedere al cantității de colesterol, sau alegând brânzeturi în locul cărnii. Dar dacă alegem brânzeturi maturate foarte tari, ne alegem și cu multe grăsimi saturate. Proporția între carne și legume ar tebui să fie foarte importantă, obișnuim să mâncam 2/3 carne și 1/3 legume, ar trebui inversată. În orice alegere alimentară să fie 1/3 carne și 2/3 legume”, a explicat dr. Laura Ene, medic primar boli de nutriție, potrivit știrileprotv.ro.

Citește gratuit ediția de aprilie a revistei Unica. O găsești AICI

Brânzeturile maturate tari conțin peste 45% grăsimi saturate. O felie subțire de brânză are în jur de 300 de kilocalorii. Experții în nutriție recomandă înlocuirea brânzeturile maturate cu legume și carne dacă se dorește pierderea kilogramelor nedorite. O farfurie ideală ar trebui să conțină undeva la 150 de grame de carne și cel puțin de 300 de grame de legume proaspete sau gătite.

Foto – 123rf.com

Vezi şi carnea de struț – cât de sănătoasă este și cum o poți prepara!

Citeşte şi ce este bograciul (bogracs) și cum să-l prepari!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter