Când vom reveni la viața de dinainte de pandemie. Anunțul OMS

De Unica.ro, pe
Soumya Swaminathan, directorul ştiinţific al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a făcut un anunț de care mulți dintre noi probabil se temeau. Nici măcar un vaccin împotriva noului coronavirus nu va elimina măsurile de protecție impuse de pandemie. 

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/pasalau1.dev.unica.ro/site/wp-content/themes/unica-clean/functions.php on line 235

Au trecut câteva luni de la izbucnirea pandemiei de COVID-19 și lumea în care trăim acum pare cu totul alta. Prioritățile și obiceiurile multor oameni s-au schimbat, dar un lucru a rămas constant: dorința să revenim la normal. Acest lucru nu se va întâmpla însă prea curând, a declarat directorul ştiinţific al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Soumya Swaminathan.

Citește online gratuit numărul de septembrie al revistei Unica

Când vom scăpa de pandemie

“Până în 2022, o mare parte din populație ar trebui să înceapă să primească vaccinul care crește imunitatea împotriva COVID-19. Până atunci însă, trebuie să menținem același tip de măsuri care sunt puse în aplicare în prezent, precum distanțarea fizică, purtarea măștii de protecție și igiena respiratorie” – a transmis Swaminathan.

Însă, oamenii ar trebui să respecte măsurile de protecție chiar și după ce vor fi vaccinați, spune directorul OMS. Acesta este de părere că doar după ce 70% din populație, cel puțin, va fi vaccinată și imunizată se va vedea o scădere a numărului cazurilor de COVID-19.

Citește și: Vaccinurile anti-COVID din China ar putea fi lansate pe piață în luna noiembrie

O altă necunoscută în lupta cu această pandemie este și durata imunizării. Nu se știe momentan dacă va fi sau nu nevoie de o a doua vaccinare.

Soumya Swaminathan a mai subliniat că oficialii din domeniul sănătății încearcă în prezent să controleze virusul SARS-CoV-2, mai mult decât să-l elimine. Expertul a adăugat faptul că nu crede în teoria conform căreia noul coronavirus va deveni în timp un virus sezonier.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!