Când vom reveni la viața de dinainte de pandemie. Anunțul OMS

De Unica.ro, pe
Soumya Swaminathan, directorul ştiinţific al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a făcut un anunț de care mulți dintre noi probabil se temeau. Nici măcar un vaccin împotriva noului coronavirus nu va elimina măsurile de protecție impuse de pandemie. 

Au trecut câteva luni de la izbucnirea pandemiei de COVID-19 și lumea în care trăim acum pare cu totul alta. Prioritățile și obiceiurile multor oameni s-au schimbat, dar un lucru a rămas constant: dorința să revenim la normal. Acest lucru nu se va întâmpla însă prea curând, a declarat directorul ştiinţific al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Soumya Swaminathan.

Citește online gratuit numărul de septembrie al revistei Unica

Când vom scăpa de pandemie

“Până în 2022, o mare parte din populație ar trebui să înceapă să primească vaccinul care crește imunitatea împotriva COVID-19. Până atunci însă, trebuie să menținem același tip de măsuri care sunt puse în aplicare în prezent, precum distanțarea fizică, purtarea măștii de protecție și igiena respiratorie” – a transmis Swaminathan.

Însă, oamenii ar trebui să respecte măsurile de protecție chiar și după ce vor fi vaccinați, spune directorul OMS. Acesta este de părere că doar după ce 70% din populație, cel puțin, va fi vaccinată și imunizată se va vedea o scădere a numărului cazurilor de COVID-19.

Citește și: Vaccinurile anti-COVID din China ar putea fi lansate pe piață în luna noiembrie

O altă necunoscută în lupta cu această pandemie este și durata imunizării. Nu se știe momentan dacă va fi sau nu nevoie de o a doua vaccinare.

Soumya Swaminathan a mai subliniat că oficialii din domeniul sănătății încearcă în prezent să controleze virusul SARS-CoV-2, mai mult decât să-l elimine. Expertul a adăugat faptul că nu crede în teoria conform căreia noul coronavirus va deveni în timp un virus sezonier.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter