Care este cel mai nou simptom al noului coronavirus

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 12 octombrie 2020, 15:05
Pe lângă numeroasele simptome asociate noului coronavirus, cercetătorii ar mai fi descoperit un indiciu cu privire la COVID-19.

De la începutul pandemiei, oamenii de știință au descifrat mai multe moduri prin care noul coronavirus dă semne că s-a instalat în organismul uman. În urma studiilor efectuate, aceștia au arătat că febra, pierderea gustului și a mirosului, tusea, dificultățile de respirație, mâncărimile, durerile de cap, durerile musculare sunt câteva dintre simptomele virusului SARS-CoV-2.

Citește online gratuit numărul de octombrie al revistei Unica

Recent, specialiștii ar fi descoperit un alt simptom al noului coronavirus. Probleme de auz ar fi un indiciu al infectării, arată un studiu. Cercetătorii au descoperit că 13% din 138 de persoane care au fost externate din spital au raportat modificări ale auzului. De asemenea, 233 de persoane din 1.567 de supraviețuitorii Covid-19 au precizat că au suferit de tinitus, țiuitul în ureche, potrivit știrileprotv.

Chiar dacă acest simptom nu a fost inclus pe lista oficială, pe lângă studii, există și mărturii ale pacienților care s-au confruntat cu el.

Citește și: Ce faci când simți că ai simptome de COVID-19. Recomandările lui Nelu Tătaru

O femeie din SUA, testată pozitiv pentru COVID-19, a povestit că înainte cu o săptămână ar fi început să aibă probleme cu auzul la una dintre urechi, iar ulterior nu a mai auzit deloc.

„A fost ca și cum cineva ar fi aprins un întrerupător”, a spus ea.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter