Ce decizie a luat o profesoară de la ASE, după ce 7 studenți de-ai ei au murit în Colectiv

De Unica.ro, pe
Virginia Mărăcine este profesoară la ASE (Academia de Studii Economice) din București. După ce 7 studenți de-ai ei au murit în Colectiv, femeia a luat o hotărâre care i-a schimbat viața.

Ziua oferă educaţie, noaptea oferă speranţă

„Mi-am dat seama, din discuţiile cu studenţii mei care au supravieţuit la Colectiv, că dacă ar fi avut cunoştinţe în domeniul primului ajutor si reacţii corecte, şansele multora dintre ei ar fi fost altele”, a spus profesoara, într-un interviu acordat Digi24. Așa că femeia s-a hotărât să devină voluntar SMURD. După multe ore de cursuri și de practică, Virginia a ajuns în prezent paramedic pe ambulanță.

“Să poți salva chiar și o singură viață este un adevarat PRIVILEGIU! Un privilegiu care mie mi-a fost acordat de către ISU București-Ilfov și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență al MAI, prin crearea programului de voluntariat „Salvator din Pasiune”.

Tot ce știu și pot face astazi în sprijinul salvării de vieți se datorează OAMENILOR din aceste instituții și, în cazul meu, POMPIERILOR și PARAMEDICILOR Detașamentului 13 Septembrie al ISUB-IF, care ne-au învestit pe noi voluntarii cu DEPLINĂ ÎNCREDERE și care investesc în permanență în pregatirea noastră”, a scris profesoara pe pagina ei de Facebook.

În prezent, Virginia Mărăcine merge la cursuri ziua, iar noaptea salvează vieți. Ea este o adevărată sursă de inspirație pentru oamenii din jur, cunoscuți și necunoscuți, care i-au trimis sute de mesaje de susținere și de felicitare, pe contul său de socializare.

Virginia Maracine si colegii ambulantieri

SMURD are acum 700 de voluntari în toată țara, dar aceștia fac cu greu față tuturor cazurilor. Conform specialiștilor, ar fi nevoie de încă 10 ori pe atât.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter