Studiu: Clorochina crește riscul de moarte al pacienților cu COVID-19

De Bianca Prangate, pe

Un studiu la scară largă a arătat că clorochina, un medicament pe care președintele Statelor Unite ale Americii Donald Trump l-a lăudat în repetate rânduri că ar fi eficient împotriva noului coronavirus, ar crește riscul de moarte al pacienților cu COVID-19.

Clorochina este un medicament anti-malarie, care a fost popularizat atât de Donald Trump, cât și de doctorul Didier Raoult în contextul pandemiei de coronavirus. Un studiu realizat la scară largă de cercetătorii de la Brigham and Women’s Hospital din Boston a arătat că tratamentul nu doar că nu îi ajută pe pacienții infectați cu noul coronavirus, ci că provoacă complicații la nivelul inimii și crește riscul de moarte, potrivit Science Alert.

Citeşte și: Studiu: Vitamina D nu ajută la prevenirea sau tratarea COVID-19, cum se credea

Studiul a analizat rezultatele a 96.032 de pacienți internați în 671 de spitale de pe șase continente, dintre care 14.888 au primit tratamente cu clorochină și hidroxiclorochină. Este cel mai amplu studiu realizat până în momentul de față cu privire la eficiența clorochinei asupra bolnavilor de COVID-19.

Cercetătorii au descoperit că tratamentele cu clorochină sau hidroxiclorochină nu au un beneficiu asupra bolnavilor de COVID-19 spre deosebire de bolnavii care nu primesc acele medicamente. Însă pacienții tratați cu clorochină sau hidroxiclorochină dezvoltă un ritm al inimii anormal, dar au și un risc mai crescut de a muri.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter