Anticoncepționale pentru bărbați. Când vor apărea pe piață noile pastile

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 28 martie 2019, 14:07
O nouă pilulă contraceptivă, creată special pentru bărbați, a trecut testele și este considerată sigură de către specialiști. Când vor apărea pe piață anticoncepționalele. 

Cercetătorii de la Universitatea din Washington, în colaborare cu LA BioMed (institutul de cercetare din Los Angeles), au vrut să creeze și alte metode contraceptive pentru bărbați în afară de prezervative și procedura de vasectomie, motiv pentru care au făcut o pastilă cu efect contraceptiv. Aceasta a trecut cu binele testele, potrivit Mediafax.

Anticoncepționalele 11-beta-MNTDC (11-beta-methyl-19-nortestosterone dodecylcarbonate) conțin testosteron modificat care îşi combină activitatea cu hormoni masculini, precum androgen, dar şi progesteron. Acestea au fost testate pe un grup de bărbați sănătoși, iar rezultatele au fost mulțumitoare.

„Rezultatele sugerează că pastila, care combină două activităţi hormonale, va reduce producţia de spermă, dar în acelaşi timp va păstra libidoul”, a declarat medicul Christina Wang, de la institutul de cercetare din Los Angeles (LA BioMed).

Specialiștii și-au dorit să creeze o pastilă zilnică ce îi protejează pe bărbați fără să le afecteze libidoul sau erecțiile. Din primele teste, doar 5 din 30 au avut ușoare probleme, dar nu au întrerupt tratamentul.

Experimentul va continua la o scară mai largă, iar dacă pastilele vor trece în continuare testul toleranței și al siguranței, va dura 10 ani până acestea vor fi distribuite pe piață.

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter