Studiu: cum a infectat o femeie asimptomatică cu coronavirus 71 de oameni, folosind liftul clădirii

De Unica.ro, pe

Un nou studiu publicat de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) arată că o femeie asimptomatică infectată cu noul coronavirus a infectat cel puțin 71 de oameni prin folosirea liftului din clădirea unde locuia.

Femeia în cauză se întorsese din Statele Unite ale Americii în China în martie. Ea nu avea vreun simptom și chiar primise rezultat negativ la testul de coronavirus, însă tot a trebuit să stea în carantină 14 zile. În perioada de carantină însă, a folosit liftul clădirii în care locuia.

Ulterior, unul dintre vecinii ei a fost confirmat pozitiv, deși în afară de liftul folosit în comun nu a avut contact cu femeia. Au urmat mai multe îmbolnăviri: mama vecinului, iubitul mamei vecinului, 28 de persoane din zona de gardă și peste 20 de persoane din secția unde a fost internat pacientul.

În urma anchetei epidemiologice, s-a dovedit că niciuna dintre aceste persoane nu a avut antecedente de călătorie în zone de risc în ultimele 14 zile – fapt ce a indicat că infecția ar fi provenit de la contactul cu alte persoane.

Pe 9 aprilie, epidemiologii din spatele anchetelor au aflat de femeia care se întorsese din SUA. În urma unui test de anticorpi, s-a dovedit că femeia fusese infectată fără să fi avut simptome.

Studiul CDC arată, conform Digi24, următoarea concluzie: „Înainte de 9 aprilie 2020, provincia Heilongjiang, China, nu raportase niciun caz nou de COVID-19 din data de 11 martie 2020. Pe 9 aprilie, SARS-CoV-2 a fost diagnosticat la 4 pacienți. Până la 22 aprilie, peste 71 de persoane fuseseră infectate. Originea probabilă a acestui grup este un caz importat de la un călător asimptomat”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter