Cum să nu te îngrași dacă stai numai acasă. Sfaturi de la un antrenor

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 23 martie 2020, 18:50
Kinga Sebestyen este antrenoare de kangoo jumps, are un tonus de invidiat și dă câteva sfaturi pentru toți cei care au întrerupt activitățile sportive, din cauza reglementărilor legate de epidemia Covid-19. Iată ce sfaturi are antrenorul.

Cu tot ce fac în casă, pot arde chiar și 800 de calorii pe oră, ceea ce este eficient, în condițiile în care nu avem altă alternativă și e necesar să stăm izolați la domiciliu“, încurajează Sebestyen.

Citește și: 7 moduri în care putem evita răceala

Începe cu încălzirea – exerciții de rotire mâini, picioare, umeri, gât, extensii, apoi sărituri ușoare. Apoi antrenează mușchii picioarelor, fesierii, abdomenul, brațele și spatele“, recomandă antrenorul.

  • Fă serii de genuflexiuni cu coborâre cât de jos poți. Atenție să menții spatele drept.
  • Pentru mușchii picioarelor și fesieri fă fandări înainte, din mers și laterale. Greutatea corpului este suficientă, însă ajută și mai mult dacă ții în mână gantere sau sticle cu apă.
  • Flotări cu mâinile la sol și corpul la nivel orizontal. Pentru mai multă eficiență, urcă picioarele pe canapea și păstrează palmele pe podea, corpul fiind astfel înclinat. Menține abdomenul încordat și spatele drept tot timpul.
  • Ridicări de gantere sau sticle cu apă, laterale sau în față.
  • Pentru triceps – flotări verticale, sprijinindu-te cu mâinile la spate pe un scaun. Atenție să nu te dezechilibrezi, iar scaunul să fie stabil.
  • Serii de abdomene clasice și laterale, cu picioarele la podea sau ridicate. „Aici eu țin în picioare ghetele Kangoo Jumps pentru un mai mare efort, ele cântărind 2 kilograme fiecare.
  • Planșe cât mai îndelungate. Stai pe coate, cu corpul perfect aliniat, nici mai sus, nici mai jos. Încearcă să reziști măcar un minut așa.
  • Dacă ai un covor gros și nu deranjezi vecinii, poți face sărituri de diverese tipuri: cu picioarele apropiate și depărtate, cu genunchii ridicați la piept, Jumping Jacks etc. „Eu, spre exemplu, sar pe ghete Kangoo Jumps pe un covor gros. Cu tot ce fac în casă, pot arde chiar și 800 de calorii pe oră, ceea ce este eficient, în condițiile în care nu avem altă alternativă și e necesar să stăm izolați la domiciliu.

La final nu uita să faci stretching pentru ca musculatura să nu rămână tensionată.

Citește și: Vedete din România care s-au implicat în lupta împotriva noului coronavirus

Pentru a-i ajuta pe cei de acasă, Kinga realizează zilnic transmisii live pe pagina sa de Facebook, arătând modalități de a face sport la domiciliu.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter