Cum te poate îmbolnăvi frica de coronavirus

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 27 aprilie 2020, 18:29
Frica de coronavirus te poate îmbolnăvi. Aceasta este concluzia la care a ajuns psihoterapeutul Bogdan Ion. Cum? Ei bine, se pare că izolarea amplifică senzațiile din corpul unui om, iar acesta își poate induce simptome de Covid-19.

Trebuie să ne imaginăm fenomenul bulgărelui de zăpadă. O persoană trăiește niște senzații de care ajunge să se teamă. Transformă această sperietură în senzații și ciclul se reia ca un bulgăre care crește”, a explicat psihoterapeutul pentru Mediafax.

Mai mult, în momentul în care încerci să fugi de frici și de anxietate, acestea cresc.

Citește și: Raed Arafat, despre măsurile de relaxare: „Se mută responsabilitatea către populație”

Cu cât fugi de frică, ea tinde să se mărească în spatele tău, cu cât te apropii, cu cât ești dispus să treci prin ea, să-i faci față, cu atât, de fapt, scade”, a arătat Bogdan Ion.

Potrivit acestuia, când te afli în izolare trebuie să comunici cât mai des cu cei dragi, întrucât conexiunile cu oamenii îți aduc un echilibru. De asemenea, sunt recomandate și exercițiile de respirație.

Faptul de a inspira și expira mai lent. A invita persoana – uite acum inspiră, expiră, suflă ca și cum ai vrea să sufli o pană la distanță”, a spus psihoterapeutul.

În această perioadă pot apărea și atacuri de panică. În acel moment este recomandat să apelezi la un psiholog.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter