De ce afecțiune suferă pacienții care fac forme severe de COVID-19. Este des întâlnită în România

De Unica.ro, pe
Medicii de la Institutul "Marius Nasta" atrag atenția asupra modului în care pacienții cu COVID-19 ajung să facă forme grave ale bolii. Aceștia spun că pacienții ajung să facă forme grave ale bolii chiar și din cauza unor afecțiuni care în mod normal se tratau ușor. 

Este deja cunoscut faptul că pacienții cu comorbidități au mai mult de suferit decât cei fără alte afecțiuni atunci când vine vorba de COVID-19. Însă, nu doar cei cu boli grave sunt în pericol, ci și cei care suferă de afecțiuni ce în mod obișnuit sunt tratate cu ușurință.

Citește online gratuit numărul de septembrie al revistei Unica

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București a declarat că 80% dintre pacienții care ajung la unitatea medicală pe care o conduce au forme moderate sau grave de COVID-19, ceea ce este îngrijorător. Chiar dacă nu toți sunt la terapie intensivă, au nevoie de oxigen.

Chiar și afecțiunile ușoare pot cauza forme grave de COVID-19

Specialiștii au fost surprinși să observe că pacienții cu hipertensiune, o afecțiune ce în mod normal nu ridică atât de multe probleme, ajung să facă forme grave.

„Cred că este important să nu fii bolnav. Majoritatea pacienților care vin au comorbidități, dar surprinzător pentru unii dintre ei este că fac o formă severă de COVID dacă au, de exemplu, o hipertensiune, pe care de regulă și-o tratează și nu necesită spitalizare”, a declarat Mahler.

Beatrice Mahler: „Toamna va fi extrem de dificilă”

Managerul Institutului „Marius Nasta” consideră că este extrem de important să se respecte măsurile de protecție pentru că și-așa Europa se îndreaptă către un al doilea val de infectări.

Citește și: Cehia impune din nou restricții din cauza pandemiei de COVID-19

„Există riscul să crească numărul de cazuri, vedem tendința nu doar la noi, ci și în Europa. Europa a intrat în valul doi, din păcate noi pornim în această direcție de pe o poziție care nu ne avantajează deloc, cu număr mare de cazuri. Toamna va fi extrem de dificilă. Avem lucruri pe care le putem face ca să ne protejăm de infecții”, a mai spus Beatrice Mahler pentru Digi24.

 Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter