Dietă şi Fitness: 8 sfaturi pentru a mânca sănătos, cu un buget redus

De Unica.ro, pe

Toată lumea știe că, în ziua de azi, pentru a mânca sănătos, trebuie să cheltui destul de mulţi bani. Din păcate, ce era odinioară normalitate, astăzi a devenit lux. Totuși, cu câteva strategii, poţi economisi bani,fără să renunţi la alimentaţia sănătoasă.
Fructe şi legume congelate
Fructele şi legumele sunt congelate aproape imediat după recoltare, acest lucru ajutând la păstrarea tuturor proprietăţilor intacte. De asemenea, sunt foarte ieftine şi foarte uşor de gătit (la cuptor, înăbuşite, piureuri).

Fii la curent cu ofertele şi cupoanele de reduceri

Fii informată în permanenţă (urmăreşte ofertele de pe internet, ziare, reviste, tv, etc.) şi astfel vei găsi alimentele tale preferate la preţuri reduse (majoritatea hipermarket-urilor au oferte săptămânale).

Cumpără de la producători
Nu numai că vei găsi o mare varietate de fructe, legume şi cerealecultivate local, dar vei găsi, de asemenea, carne, produse lactate şi ouă. Alimentele cumpărate de la producători sunt de multe ori mai ieftine, mai puţin prelucrate, mai aromateşi ecologice.

Amenajează-ţi o grădină

Dacă ai timp şi spaţiu, încearcă să te apucide grădinărit. Nimic nu este mai sigur, decât un fruct sau o legumă plantată, îngrijită şi culeasă de tine.

Cumpără vrac
Atunci când ai ocazia, cumpără alimentele vrac sau la pachete mari (alimente ce se pot păstra un timp îndelungat, paste, făină, oleaginoase, fructe uscate, etc.). Este bine de ştiut că, în unele cazuri, ambalajul produsului costă mai mult decât produsul.

Nu te baza pe brand-uri
De multe ori, avem tendinţa să cumpărăm alimente care au sigla unui brand important, deoarece avem impresia că sunt mai calitative. De fapt, au doar campanii de marketing foarte bune (şi costisitoare).

Fă-ţi listă pentru cumpărături
Nu te duce niciodată la cumpărături fără listă. Astfel, vei ştii exact ce trebuie să cumperi şi nu vei mai fi interesat de altceva. Pe lângă bani, vei economisi şi timp.

Nu merge la cumpărături atunci când ţi-e foame

Întotdeauna când mergi la cumpărături, asigură-te că nu-ţi este foame. În acest fel, vei gândi cu creierul, nu cu stomacul şi vei face alegerile corecte.

Mai citeşte şi despre un stil de viaţă sănătos
Crezi ca esti îndrăgostit? De Dragobete fii LIBER să spui ce simti!
http://on.fb.me/WeBcjQ

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter