DSP Iași a rămas fără șoferi pentru misiunile de prelevare a probelor de la suspecții de COVID-19

De Unica.ro, pe

Direcția de Sănătate Publică Iași a rămas în pană de șoferi pentru misiunile de prelevare a probelor de la pacienți suspecți de COVID-19.

Până acum, patru mașini mergeau în timpul săptămânii pentru a preleva probe. Aceste mașini erau puse la dispoziție de Consiliul Județean, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului cu încă o mașină și ISU. Mașinile nu puteau merge la prelevări decât în weekend, fiind zilnic în teritoriu.

Acest lucru era suficient, întrucât erau doar 30-50 de solicitări pe zi. Dar în ultima săptămână, acest număr a crescut la peste 100. Tocmai de aceea, DSP a lansat un apel, pentru a găsi alte șase mașini.

Citeşte și: Încă un vaccin anti-COVID-19 este gata! Are eficiență de 70-90%

„Avem promisiuni și de la firma Antibiotice, și de la Inspectoratul Școlar Județean, dar problema este că șoferii se tem să meargă în aceste misiuni, crezând că se pot infecta”, a explicat Vasile Cepoi, directorul DSP Iași, conform Libertatea. „Nu există însă niciun risc – asistentul care face recoltarea se echipează, se dezechipează, pune echipamentul într-un sac special și intră înapoi în mașină – nu există risc pentru șoferi. Dar teama există, nu am reușit să îi convingem”.

DSP Iași a distribuit pe rețelele de social media un apel către „societatea civilă, organizații nonguvernamentale, asociații sau fundații”, cu rugămintea de a le pune la dispoziție autoturisme și șoferi, spunând că dacă ar exista zece mașini nu ar mai exista întârzieri de testare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro