În ce constau efectele secundare ale vaccinurilor COVID-19 descoperite până acum

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 03 decembrie 2020, 10:29
Mulți oameni se întreabă în ce constau efectele secundare ale vaccinurilor anti-COVID-19, iar specialiștii au și un răspuns.

Doctorul Moncef Slaoui, șeful operațiunii Warp Speed pentru vaccinarea anti-COVID-19 în Statele Unite ale Americii, a explicat că 10-15% dintre voluntarii pe care au fost testate vaccinurile Pfizer și Moderna au avut parte de efecte secundare „semnificativ observabile”, conform CNBC, citat de Hotnews.

Moncef Slaoui a explicat că persoanele cu efecte secundare au raportat roșeață și durere la locul injecției, febră, frisoane, dureri musculare și de cap.

Citeşte și: Încă un vaccin anti-COVID-19 este gata! Are eficiență de 70-90%

O teamă legată de efectele pe termen lung o reprezintă apariția bolilor autoimune. Slaoui a spus însă că nu au existat diferențe în acest sens între voluntarii care au primit vaccinul și cei cărora li s-a administrat un produs placebo, după cum arată Libertatea.

Doctorul a mai subliniat că momentan se cunosc efectele pe termen scurt și pe termen mediu ale vaccinării, cele pe termen foarte lung fiind încă o necunoscută.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter